Ayak temizliğinin önemi ve ayak temizliği nasıl yapılmalıdır?

Ayak temizliği
Ayak temizliği

Ayak temizliği nasıl yapılır? Önemi nedir? Bütün günün yorgunluğunu ve ağırlığını üzerinde taşıyan ayaklarımız vücudumuzun en önemli organlarından birisi diyebiliriz. Ayakkabılarımız ve çoraplarımızın temizliğinin yanı sıra uzun süreler sonrasında vücudumuzun diğer bölgelerine uyguladığımız bakım uygulamalarını ayaklarımıza da uygulamamamız gerekir.

Bütün gün ayakkabıların içerisinde duran ayaklarımızın birçok bölgesi binlerce kez darbelere maruz kalabiliyor. Bu sebeple çeşitli tırnak ve ayak problemleri doğabilmektedir. Kolay yollarla ve uzun sürmeyen uygulama yöntemleri ile evde ayak bakımı nasıl yapılır?

Evde ayak bakımı nasıl yapılır?

Vücudumuzun bakıma ihtiyaç duyduğu en önemli bölgelerden birisi olan ayaklarımız, ayak bakımı konusunda aslında görünenden daha kolay bir uygulama ile sağlığına kavuşturulabilir. Evinizde uygulayabileceğiniz kolay teknikler ile, ayaklarınız bir uzman tarafından bakım yapılmış gibi rahat ve kusursuz görünüme sahip olabilir.

Ayaklarınız uzun süredir ayakkabının içerisinde ise eve geldiğinizde ılık suyla yıkamanız gerekmektedir. Bu işlemi uyguladıktan sonra ise soğuk su ile ayaklarınızı durulamalısınız.

Ayaklarınızın her bölgesini masaj yaparak su altında yıkamanız damarlardaki kanın daha rahat dolaşmasını ve kasların gevşemesini sağlar. Daha sonrasında nemlendirici kremler ve losyonları sürüp ayağınızı ovalamalısınız.

Tırnak kesimi çok önemlidir!

Bir diğer önemli nokta ise tırnak kesimi. Tırnak kesimi ayaklar ve ellerde değişkenlik gösterir uzama şekline ve kemik yapısından dolayı ayak ve el tırnakları boyut ve kalınlık olarak değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple ayak tırnaklarınızı kesinlikle düz kesmemelisiniz.

Ayak tırnakları yuvarlak şekilde kesilmelidir. Ayak tırnaklarınızın düz kesilmesinden dolayı tırnak batması problemleri yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra tırnaklarınızın kenarlarındaki etleri kesmemelisiniz. Bu uygulama tırnaklarınızın hızlı ve daha çok uzamasına sebep olur.

Ponza taşları oldukça sağlıklıdır

Ayaklarınıza ponza taşı ile masaj yapmaktan kaçınmayın. Ponza taşı yapısı gereği delikli ve sert olduğundan ayaklarınızda oluşan kalın deri ve kurumuş derilerin törpülenmesine, giderilmesine yardımcı olur.

Vücudumuzun her bölgesindeki ölü derilerin temizlenmesi altta kalan derinin nefes almasına olanak tanır, bu sebeple kendini kolay bir şekilde yenileyen deriler sayesinde deri sağlığınız korunacak ve kötü kokulardan arınmalarını sağlayacaklardır.

Kesinlikle ve kesinlikle haftada ortalama 3 günde bir olacak şekilde ayaklarınıza ve ellerinize nemlendirici sürmeniz gerekmektedir. Nemlendirici ölmüş ve kurumuş olan deriyi yumuşatacak ve daha kolay dökülmesini sağlayacaktır.

Sare Türk / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ayak temizliğinin önemi ve ayak temizliği nasıl yapılmalıdır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!