Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Saç bakımı püf noktaları
Saç bakımı püf noktaları

Jodd.net Sağlık – Editörlerimizden Sare Türk sizler için saç bakımı ile alakalı önemli bir makale kaleme aldı. Bu haber altında saç bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir, kullanılması gereken saç bakım ürünleri hangilerildir sorularına cevap verecektir.

Saç bakımı neden önemlidir?

Saçlarımız bizim dikkat çekici ve bakımlı görünmemizde etkili olan hususlardan bir tanesidir. Herkes bu yüzden ışıldayan ve gür saçlara sahip olmak ister. Bu yazımızda sizlere hem parlak hem de gür saçlara sahip olabilmeniz için neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

Saçlarımıza sürekli olarak şekil vermek ve ısı kullanmak saçlardaki nemin kaybolmasına sebep olur. Saçlarımızın kaybolan nemini geri kazanabilmek için sizlere bazı önerilerimiz olacak. Bunları düzenli olarak uygularsanız mutlaka sonucunu göreceksiniz.

Doğal Yağları Kullanalım

Hem biraz önce bahsettiğimiz gibi saçların sürekli olarak ısıya maruz kalması hem kış ayları hem de mevsim geçişleri saçlardaki kuruluklara sebep olmaktadır. Takviye doğal yağlar kullanarak saçlarımıza eski nemini kazandırabiliriz. Örneğin badem yağı, çam terebentin yağı, zeytinyağı, avokado yağı…

Havuza Girmeden Önce Saç Bakım Ürünleri Kullanın

Havuzun içerisinde bulunan klor ve bazı mikrop öldürücü maddeler saçlarımıza da zarar vermektedir. Özellikle havuza hatta denize de girerken bazı saç koruyucu ürünlerden kullanmanız saçlarınızın nemini koruyabilmek açısından faydalı olacaktır.

Saçlarınızı Doğru Tarayın

Saçlar önce uçlardan sonrasında diplerden taranmalıdır. Aksi takdirde kırılmalar ve kopuklar oluşabilir. Eğer saç tarama alışkanlığınız yoksa bu konuda kendinizi biraz zorlayabilirsiniz.

Banyoda Şampuan Sonrası Saç Kreminizi Doğru Yöntem ile Kullanın

Saç kremleri saçlarımızın yumuşak olabilmesi açısından tercih ettiğimiz saç ürünlerindendir. Saç kreminin yanlış kullanımı ise saçı yumuşatma özelliği olduğundan saç kopmalarına sebep olmaktadır. Saç kremi saç diplerine değil sadece uçlarına uygulanmalıdır.

Saçlarınızı Sürekli Aynı Model Yapmayın

Saçın sürekli aynı modelde toplanması veya şekil verilmesi saç diplerinizin bazı bölgelerinde hava alamamasına sebep olmaktadır. Bu da saç dökülmesine ve saç kırıklarına sebep olur. Eğer saç diplerinizin hava almasını sağlarsanız daha parlak ve gür saçlara sahip olabilirsiniz.

Çağla Şikel’in saç bakım önerileri

Yukarıdaki videoda Çağla Şikel’in saçları ile alakalı yaptığı rutinleri izleyebilir, bir birinden önemli saç bakım önerilerini öğrenebilirsiniz.

Sare Türk / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!