Ayasofya Camii’nde ilk namaz 2 hafta sonra kılınacak

Ayasofya camii ne zaman açılacak?
Ayasofya camii ne zaman açılacak?

Danıştay’ın yıllardır müze olarak duran Ayasofya ile alakalı kararının ardından birçok vatandaş gecenin geç saatleri olmasına rağmen Ayasofya’nın önüne giderek kutlama yaptı. Şimdi ise akıllarda Ayasofya’da ilk namazın ne zaman kılınacağı oldu..

Konuyla alakalı çalışmaların hızlı bir şekilde başlatıldığı Recep Tayyip Erdoğan tarafından saat 20:53’te ulusa sesleniş konuşmasında açıklandı. Kültür Bakanlığı tarafından idari ve teknik işlemler halledilecek, Diyanet İşleri Başkanlığı da işin dini boyutuyla ilgilenecektir.

İlk Namaz 24 Temmuz’da Kılınacak

Yapılan açıklamada bütün eksiklikler tamamlandıktan sonra Ayasofya’nın 24 Temmuz 2020 günü ilk Cuma namazı ile ibadete açılacağı belirtildi. Ayasofya’nın camii olarak yeniden ibadete açılma kararının ardından Twitter’da konu gece boyunca gündem oldu.

Erdoğan ayrıca konuyla alakalı olarak vatandaşlara uyarıda bulundu. 2 haftalık çalışma süresi boyunca Ayasofya’yı ziyaret ederek ortaya çıkacak olan yığılmanın, yoğunluğun olmaması için uyardı.

Yıldız Tilbe’nin Ayasofya Paylaşımı Çok Konuşuldu!

Genel itibariyle Twitter kullanıcıları Ayasofya’nın camiye dönüşme olayına sevinirken arada bazı kimselerde alınan bu kararın erken seçim haberlerinin yakında geleceğine yorumladı.

Yakup Kaplan / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ayasofya Camii’nde ilk namaz 2 hafta sonra kılınacak
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!