ABD’de yaşayanlar için ikinci koronavirüs yardım paketi yolda

koronavirüs yardım paketi amerika
koronavirüs yardım paketi amerika

ABD başkanı Donald Trump, 2 ay önce koronavirüsten dolayı amerikan vatandaşları ve amerikada yasal olanlara yetişkin başı $1200, çocuk başı da $500 yardım gönderilmesini onaylamıştı. Bunun ardından, yeni bir yardım paketi daha gündemde tartışılıyordu ancak cumhuriyetçiler bu duruma çok sıcak bakmıyordu.

Taa ki geçen hafta Donald Trump’ın yeni bir yardım paketi dağıtabileceklerini söylemesine kadar. Henüz ne kadar yardım yapılacağı belli olmasa da büyük ihtimalle Ağustos ayının başında birçok kişiye koronavirüs yardım parası gönderilecektir.

Belirli bir grup yardımı alabilecek

Birçok kişiye dedim çünkü senatörlerden Mitch McConnel, bu defa yapılacak olan yardımın herkes için olmaması gerektiğini söyledi. Yıllık $40000 ve altında para yapan kişilerin bu yardımdan yararlanmasını isteyen McConnel’in bu teklifine meclis nasıl bakacak, tatil sonrası hep birlikte göreceğiz.

Daha önce $1200’lık yardım paraları yıllık $99000 dolardan daha az para yapanları kapsıyordu. Yani 3 kişilik bir ailede 2 yetişkin, 1 çocuk için toplamda $2900 para yardımı yapıldı. Dağıtılan bu paralar karşılıksız, bir daha geri ödenmemek üzere gönderildi.

Yardım paraları hemen dağıtılabilir

Öte yandan daha önce bu konuda tecrübe kazandıklarından dolayı hazine sekreteri Steven Mnuchin ise yapılacak bir yardım olursa hükümet bu defa çok hızlı bir şekilde hesaplara gönderebilecektir sözlerini kullandı.

Hep birlikte neler olacağını Temmuz’un sonuna doğru öğreneceğiz. Daha önceki yardım paketinde olduğu gibi bu yardım paketinde de karşı çıkanlar olacaktır. Edindiğimiz bilgilere göre Ağustos ayının başlarında belirli bir gelirin altındaki herkese yardım parası gönderilecektir.

Halil Kılıç / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
ABD’de yaşayanlar için ikinci koronavirüs yardım paketi yolda
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!