Makyaj yaparken bunlara dikkat edin! Kullanılan malzemeler nelerdir?

makyaj yaparken bunlara dikkat
makyaj yaparken bunlara dikkat

Tüm kadınların vazgeçilmezlerinden birisi olan ve kadınların hayatlarında önemli olan Makyaj ve estetik güzel olduğu kadar birçok konuda önlem alınmazsa birçok problemi beraberinde getiriyor.

Bu sebeple makyaj yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Öte yandan makyaj yaparken seçilen ürünlerin oldukça büyü önemi var.

Makyaj Yaparken Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Makyaj yaparken hangi ürünler kullanılmalı
Makyaj yaparken hangi ürünler kullanılmalı

Dudak Kalemi Seçimi

Makyaj yaparken en önemli ürünlerden birisi olan dudak kalemi, makyajın ürünlerinden birisidir. Seçeceğiniz dudak kaleminin kalitesi ve rengi önemli olduğu kadar dudak kalemi kullanılırken bunun yanında ruj seçimi özenli bir şekilde yapılmalıdır.

Dudak kalemi koyu seçilmesi durumunda ruj ile uyum sağlayacak renkler tercih edilmelidir. Koyu renk kullanılması rujunuzun daha belirgin olmasını sağlayacaktır.  (GÖRSELİN ALTINDAN MAKALE DEVAM EDİYOR)

Nemlendirici Uygulaması

Cildinizi parlatacak / nemlendirecek doğal maskeler
Cildinizi parlatacak / nemlendirecek doğal maskeler

Makyaj yapmadan önce cilde mutlaka ve mutlaka nemlendirici sürülmelidir. Nemlendiricinin yüzümüz için birçok faydası var. Aynı zamanda nemlendiriciler büyük ölçüde cildi korumaktadır.

Makyajın uygulanması sırasında nemlendiriciden önce pudra ve fondöten ürünleri kullanılmalıdır. Lakin bu uygulama yapıldığı sırada nemlendiriciyle krem arasında en az 10 dakika kadar beklenmelidir.

Kapatıcı Kullanımı

Kapatıcı yorumları: makyaj yaparken bunlara dikkat
Kapatıcı yorumları: makyaj yaparken bunlara dikkat

Kapatıcı olarak bilinen ürünler ciltteki lekeleri, morlukları ve ciltteki kusurları kapatmada önemli rol oynamaktadır. Kapatıcıyı mutlaka amacına uygun kullanmak gerekir. Öte yandan kapatıcının rengi cilt renginiz ile aynı olmalıdır. Açık veya koyu renk kapatıcılar cildinizin düzensiz bir renk uyumuna sebebiyet verebilir.

Göz Kalemi Uygulaması Nasıl Olmalıdır?

Göz kalemi makyaj ürünlerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Lakin yanlış kullanılması istenmeyen bir görünüme neden olur. Kalın sürülen bir göz kalemi gözlerinizi ve göz kapaklarınızı küçük gösterebilir. Ayrıca olması gerekenden fazla sürülmesi yüzünüzün daha yaşlı görünmesine neden olur.

Allık Tercihi

Allık kullanımı: makyaj yaparken bunlara dikkat edin!
Allık kullanımı: makyaj yaparken bunlara dikkat edin!

Makyaj yaparken yapılan en dikkat edilmesi gereken ürünlerden birisi allıklardır. Allık tercihi yanlışlığı birçok istenmeyen görüntüyü de beraberinde getirir. Allık, elmacık kemiklerinize daha belirgin bir görünüm sağlarken bunun yanında, daha güzel görünmenize de yardımcı olur.

Kadınlar tarafından en çok tercih edilen allık rengi koyu renklerdir. Bu durum komik ve kötü bir görünüme sebep olur. Bu yüzden allık seçerken aşırı koyu renkleri tercih etmemeniz gerekir. YORUMLARINIZI EKSİK ETMEYİN!

Sare Türk / www.jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Makyaj yaparken bunlara dikkat edin! Kullanılan malzemeler nelerdir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!