İspark Nedir? Görevleri Nelerdir? Nereye Bağlıdır?

ispark nedir
ispark nedir

İspark nedir? İspark iş bulma kurumu mudur? Araç park etme istasyonları mıdır? İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde; 2005 yılından beri faaliyet gösterip, İstanbul halkına hizmet veren ve kurulduğu andan itibaren hem yönetimi hem de faaliyetleri ile sık sık gündemde yer alan İSPARK ve görevleri nelerdir?

İSPARK Nedir?

Açılımı İstanbul Park olan İSPARK; 2005 yılında İstanbul büyükşehir Belediyesine bağlı olarak “Güvenle Park Güler Yüzle Hizmet” sloganı ile kurulmuş, sürücülere güvenli, rahat ve konforlu bir şekilde hizmet vermek amacı ile şehirde bulunan tüm açık ve kapalı otoparkları işleten kuruluştur.

İSPARK Görevi Nedir?

Diğer tüm büyük kentler gibi; mega kent İstanbul’un da en büyük sorunlarından olan trafik ve park sorununu en aza hafifletmek amacı ile kurulan ve Büyükşehir Belediyesi iştiraki altında bulunan kuruluşun amacı, çeşitli öneri ve gerçekleştirdiği projeler ile otopark sıkıntısını çözmektir.

Kuruluş, Misyonunu “ Güvenle Park Güler Yüzle Hizmet anlayışı ile ulaşım araçlarının parklanma ihtiyacını karşılamak”, Vizyonunu ise “ Etkin bir araç park yönetimi için mevcut kapasiteyi arttırmak, kentsel ulaşım altyapısına güncel teknolojisi ve nitelikli ekibiyle katkı sağlamak” olarak açıklıyor.

YILLIK CİROSU 350 MİLYON TL

2019 ağustos ayında, Murat Çakır’ın Genel Müdür olarak atandığı şirketin yıllık cirosu 350 milyon TL’yi geçiyor. Amaçlarının, daha az trafik stresi ve sıkıntısız otopark olduğunu sık sık dile getiren şirket yetkililerinin, şehir içinde kısa süreli parklanmayı teşvik etmek ve aynı zamanda uzun süreli parklanmayı ise ana arterlerden ayırıp, trafik yoğunluğu nizbeten daha az olan bölgelere taşımakiçin çalışmalar yapmakta.

Şehir içindeki aşırı trafik yoğunluğunu azaltmak ve İstanbul halkına daha kaliteli bir hizmet sunmak için; kurulmuş olduğu 2005 yılından beri birbirinden farklı projeleri hayata geçiren İSPARK, aynı zamanda birbirine entegre ulaşımın sağlanması için de çalışmalarını sürdürmektedir.

İSPARK’IN HEDEFLENEN PROJELERİ

Gerçekleşmesi istenilen projeler arasında olan; Katlı Otoparklar, Teknolojik Otoparklar, Park Et Devam Et, Ücretsiz Bisiklet Parklar, İsbike, İTaksi, Yolüstü Otoparklar, Tekne Parklar, Heliport, Otopark Master Planı, Minibüs Durakları gibi hayatı kolaylaştırıcı çözümler ile gündemde olmaya devam ediyor.

RECEP UYSAL / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
İspark Nedir? Görevleri Nelerdir? Nereye Bağlıdır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!