ABD: Rus hackerlar koronavirüs aşısının peşinde

amerika rusya hacker koronavirüs aşısı
amerika rusya hacker koronavirüs aşısı

Amerika’da The National Security Agency yani türkçe adıyla ulusal güvenlik ajansı, Rus hackerlar tarafından ABD’ye yapılan saldırılarda asıl amaçlarının koronavirüs aşısı ile alakalı yapılan araştırma sonuçları olduğu ileri sürüldü.

Amerika’nın yanı sıra İngiltere ile Kanada’dan da benzer açıklamalar geldi. Ruslar Amerika’da faaliyet gösteren Moderna başta olmak üzere birçok şirketteki verilerin ele geçirmeye yönelik siber saldırılar düzenlediler.

Ulusal Güvenlik Ajansı, yapılan saldırıların gayri resmi olduğunu ve bir rus grubu tarafından yapıldığını ifade etti.Kendilerine Cozy Bear adını veren bu grubun daha önce de 2016 yılında başkanlık seçimlerinde birçok mail adresini hackledikleri ileri sürüldü.

NSA’dan Anne Neuberger, konuyla alakalı olarak hükümetleri dikkatli olmaları noktasında uyardıklarını belirterek genelde bu hackerların siyasi, hükümete yönelik, diplomatik kurum ve kuruluşlara yönelik saldırılar düzenlediğini hatırlattı.

Rusya suçlamayı reddetti

Konuyla alakalı olarak Rusya’nın devlet başkanı Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov, çıkan haberleri yalanlayarak böyle birşeyin olmadığını belirtti. Ayrıca Rusya’nın mevcut saldırılarla hiç bir alakasının olmadığını söyledi.

Yakup Kaplan / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
ABD: Rus hackerlar koronavirüs aşısının peşinde
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!