Karın şişkinliği için bitkisel çözüm önerileri

karın şişliği nasıl geçer
karın şişliği nasıl geçer

Karın şişkinliği nedir? Karında oluşan şişkinlik doğal yollarla nasıl geçer? Günlük hayatın en sıkıntılı sorunlarından biri olan karın şişliği konusu belki de pek çok kişiyi durduk yere geriyordur. Bu yüzden de uzun uzun günlük hayatın negatif duygularını karşımıza çıkarıyor diyebiliriz.

KARIN ŞİŞKİNLİĞİ NASIL İYİLEŞİR?

Bu yüzden kişinin yaşadığı hayata, kiloya, yaşa ve beslenme şekline göre şekillenen her türlü seçenek için farklılıkları da kendi içimizde ön plana çıkarabiliyoruz. Peki ama neden karın şişliği olur ve bu durum nasıl iyileşir? Gelin bu konuya hızlıca bir göz atalım.

Karın şişliği aslında hayatı etkileyen önemli bir konu olmasına rağmen çoğunlukla ihmale gelen bir konudur. Mide ile bağırsak konuları ile ilgilidir ve bir nevi şişkinlik konusudur.

Gaz bulunması ile ilgili başlayan bu şişkinlik durumu, sağlık için olumsuz bir etki yapmamakla birlikte yürümeyi zorlaştırabilir ve benzeri durumlarda kişinin kendini huzursuz hissetmesine neden olur. Bu yüzden karın şişliğinin sebeplerini iyi bilmek gerekir.

KARIN ŞİŞLİĞİ NEDEN OLUR?

Karın şişliğinin en net sebebi sindirim sistemindeki sıkıntılardır. Ülser, gastrit ya da mide ile ilgili bazı rahatsızlıklar bu durumu tetikleyebilir. Biriken gazlar da karın şişkinliği yaratır.

Stres durumları bağırsak ve mide üzerinde bir nevi basınç yaratacağı için sorun yaratacaktır. Keza yanlış beslenme de bu durumla ilgili problem oluşturabilir.

Bizim önerimiz kesinlikle bu tarz durumlarda bir doktor kontrolünden geçmeniz olacaktır. Ödem konusu da önemli bir karın şişkinliği durumudur. Vücutta biriken ödem ile ilgili olarak karın şişkinliği konusunu iyi bir şekilde analiz etmekte fayda vardır.

KARIN ŞİŞKİNLİĞİNİ NASIL AZALTIRIZ?

Midede oluşan gazların sıkışması ile oluşan karın şişkinliğini tahliye etmenin bir çözümünü bulmanız gerekir. Hava yutmakla ilgili olarak ya da benzeri durumlarla ilgili olarak oluşacak durumlardan çözüm yaratmak adına, stressiz bir yaşam sürmek gerekir.

Problemleri de en aza indirmeniz gerekir. Bu yüzden sorunun kaynağına inmelisiniz. Bunu da ancak ve ancak uzman doktor ile yapabilirsiniz. Karın şişkinliği için endoskopu, kolonoskopi ve benzeri yöntemler size daha net çözümler yaratacaktır. Beslenme programı ile birlikte de bu durumu toparlarsınız ve daha sağlıklı bir hayata merhaba dersiniz.

Sare Türk / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Karın şişkinliği için bitkisel çözüm önerileri
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!