İbrahim Kalın, CNN’in Ayasofya sorularını yanıtladı

ibrahim kalin ayasofya sorulari cnn
ibrahim kalin ayasofya sorulari cnn

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, CNN’in international kanalına son zamanlarda Türkiye’deki en büyük tartışma konularından Ayasofya ile alakalı yöneltilen sorulara cevap verdi. Kendisine yöneltilen “Ayasofya kararı, laikliğin Türkiye’de bittiği anlamına mı geliyor”  sorusu üzerine Kalın “Türkiye’de herkesin dini özgürlükleri vardır. Konuyla alakalı oluşan kaygılar tamamen yersizdir” ifadelerini kullandı.

ENDİŞE EDECEK BİR ŞEY YOK

Türkiye’de geçtiğimiz hafta alınan Ayasofya’nın müzeden camiye çevirilmesi kararıyla alakalı olarak Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’un üzüldüğüne dair paylaşımların artması ve bunun sosyal medyada dış kaynaklarca servis edilmesinin ardından İbrahim Kalın şu ifadeleri kullandı:

“Endişe edecek bir şey yok. Ayasofya, kiliseden camiye çevrilmedi. Müzeden camiye çevrildi. İnsanlar ayasofya içinde ibadet ederek, Allah’a dua edebilecek. Ayrıca sadece cami olarak kullanılmayacak. Kültürel etkinlikler de yapılacaktır. “

TURİSTLER YİNE ZİYARET EDEBİLECEK

Kendisine sorulan mozikler ne olacak sorusu üzerine 500 yıldır olduğu gibi bundan sonra da mozaiklere dokunulmayacak ve değiştirilmeyecektir cevabını verdi. Ayrıca başka insanlar dünyanın diğer bölgelerinden gelip ziyaret edebilecek mi sorusuna da “her zaman olduğu gibi insanlar yeniden gelip ziyaretlerini yapabilecek. bu noktada bir kısıtlama yapılmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Murat Kaplan / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
İbrahim Kalın, CNN’in Ayasofya sorularını yanıtladı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!