Modern Çağın En Büyük Hastalığı: Kaliforniya Sendromu

kaliforniya sendromu nedir
kaliforniya sendromu nedir

Günümüzde neredeyse milyonlarca kişide görülen sendromlardan birisi olan Kaliforniya sendromu, kişinin sosyal yaşamını ve yakın çevresini de oldukça etkileyen sendromlardan birisidir.

Teknolojinin hayatımızın neredeyse her yerinde olduğu bu zamanda, belki de insanlık tarihinin en rahat ve en konforlu sürecini geçiriyoruz.

Bunun sonucunda ise oldukça yeni bir hastalık kapımıza dayanış durumda. Birçok kişinin psikolojisinde barındırdığı onlarca sendrom ve ruhsal hastalık olabiliyor.

BİR NEVİ RUHSAL HASTALIKTIR

Bu hastalıkların bir kaçını fark edebiliyor olsak da bir de göremediğimiz birçok hastalıkta mevcut. Öte yandan Kaliforniya sendromu da, bizim göremediğimiz ama dış gözle bakıldığı zaman görülebilen ruhsal hastalıklardan birisi.

Birçoğumuzun bildiği gibi Kaliforniya Amerika’nın en kalabalık eyaletlerinden birisi. Kaliforniya, ünlülerin ve sayılı tanınmış kişilerin isim yapmış olduğu merkezlerden birisidir. Bununla beraber Kaliforniya sendromu da bu sebeplerden dolayı ismini almış bulunmaktadır.

Sendromun temelinde görülen davranışlarda para kazanma hırsı ve eğlence hırsı yatıyor. Daha çok bir hayat tarzı olarak görünen Kaliforniya sendromunun ayrıt edici özellikleri mevcut durumda.

Eğlencenin, bedensel hazların ve para kazanmanın, harcamanın hayatın temel felsefesi olarak algılandığı bu hastalıkta, insanların, hayatı tüketmek için yaşadığı, üretirken de tüketirken de görülen hatta ve hatta eğlenirken de görülen hastalıklardan birisidir.

KALİFORNİYA SENDROMU NEDİR?

Temelinde 3 belirti mevcuttur. Kaliforniya sendromuna sahip olan kişiler temelinde zevke düşkünlük, bencillik, yalnızlık ve mutsuzluğu barındırır. Zevk aldığı şeyleri sürekli olarak tekrarlayan kişi farkında olmadan sosyal yaşamına zarar verebilmektedir.

Kaliforniya sendromuna sahip olan bireylerin aklında yatan düşünce; “Banane ne yaparsa yapsın!” oluyor. Bundan mütevellit kendine hayranlığı başlayan kişi bununla beraber ego tatmin etmek gibi narsistik eğilimlere yönelebilmektedir.

Bu sendrom diğer sendromlarda da olduğu gibi hayatın her alanında görülen hastalıklardan birisidir. Ruhsal hastalıklar kişinin daha sonrasında bedenine de zararlar verebilmektedir.

Bu nedenle çevrenizde veya sizlerde bu tür sendromlar var ise bir uzmana danışmalı ve önlemler, tedaviler almalısınız. Günümüzün şartlarından dolayı hastalıkların sayısı da her geçen gün artabilmekte ve hastalıklar zararlarını daha fazla gösterebilmektedir.

SARE TÜRK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Modern Çağın En Büyük Hastalığı: Kaliforniya Sendromu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!