Ananas maskesi yapanlar cilde faydaları nelerdir sorusunu yanıtlıyor

ananas maskesi yapanlar
ananas maskesi yapanlar

Ananas maskesi ile cildinizdeki kırışıklıkları ve lekeleri en aza indirebilirsiniz. Neredeyse her meyvenin ve sebzenin maskesi, kürü bulunuyor. Tükettiğimiz birçok besin organlarımıza sağladığı faydaların yanında cildimiz içinde büyük faydalar sağlar.

Cildimizin daha genç görünmesi, lekelerin giderilmesi, sivilcelerin giderilmesi, gözeneklerin kapanması hepimizin en çok dikkat ettiği noktalardan birisidir. Cildimizi ve vücudumuzu ertelememeli ve sağlıksız besinlerden kaçınmalıyız.

DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ TERCİH EDİN

Cildimizdeki birçok probleme karşı her ne kadar doğal olmayan ürünlerle ve tedavilerle önlem alıyor olsak da doğal ürünlerin tedavi süreci yavaş ama kalıcı bir şekilde devam eder. Öte yandan biyolojik yaşlanma sürecinin bir parçası olan kırışıklıklar, kişinin daha yaşlı ve daha bakımsız görünmesine sebebiyet verir.

Bunun yanında güneş ışınlarına ve vücudun bozulmasına her ne kadar dikkatsiz yaklaşsak da cildimiz için çözüm yollarına başvurmalıyız. Bu yazımızda sizlere ananas maskesi nasıl yapılır ve faydaları nelerdir gibi sorulara çözümler üreteceğiz.

taha duymaz clean face maske kullananlar
taha duymaz clean face maske kullananlar

Gözlerinizin altındaki bölge dış ve iç faktörler sebebiyle giderek zayıflamaya başlar ve kötü bir hal alabilir. Ayrıca hassas ve ince cilt yapısı nedeniyle yüzdeki yaşlanma belirtilerini en çok belli eden bölge de gözaltı bölgelerimizdir.

Ananas Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Günlük hayatta da tükettiğimiz meyvelerden birisi olan ananaslar aslında asırlar boyu hayatımızın içerisinde ve neredeyse her içecekte ve meyve sepetinde bulunan besinlerdendir. Birçoğumuz ananasların sadece yenilebildiğini biliyor olsa da ananaslar tüm bunlara ek olarak maske ve kür olarak da kullanılmaktadır.

Ananaslar cildimizin pH değerini dengeler ve daha kusursuz bir cildin oluşmasını sağlar. Bunlara ek olarak ananasın hücrelerinde serbest radikallerden gelen birçok zararlı maddeleri düzenleyen antioksidan özlü maddeler de bulunur.

Cildin yap üretimini de dengeleyen ananas meyvesi maske bakımından da oldukça kullanılan meyvelerdendir. Ananas maskesinin nasıl yapıldığına geçecek olursak;

Ananas Maskesi Nasıl Yapılır?

Ananas maskesinin yapımı için öncelikle 1 büyük dilim ananas ve 2 yemek kaşığı bala ihtiyacınız var.

Hazırlanışında ise; ananasın kabuğunu soymalı ve büyük dilimlere ayırmalısınız. Daha sonrasında ananas dilimlerini bir mikserin içerisine atın ve bal ekleyip mikser yardımıyla sürülebilir kıvama getirin.

Daha sonrasında elinizdeki karşımı yüzünüze sürüp, 20-30 dakika beklettikten sonra bol su ile yüzünüzü yıkayınız. Bu maskeyi haftada 2 gün mutlaka uygulamalısınız.

SARE TÜRK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ananas maskesi yapanlar cilde faydaları nelerdir sorusunu yanıtlıyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!