Kilo verdiğimi veya vermeye başladığımı nasıl anlarım?

Kilo verdiğimi nasıl anlarım
Kilo verdiğimi nasıl anlarım

Jodd.net – Kilo vermek isteyenler biraz sabırsız olurlar çünkü bir işe başlamışlar, gönül vermişler ve karşılığını hemen almak istiyorlar. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Bazen bazı kimseler tartıya çıkmak istemezler veya kendilerine öyle hedef koymuşlardır. Bu nedenle başka yöntemlerle kilo verdiğimi nasıl anlarım sorusuna cevap arıyor olabilirler.

Öncelikle kilo verdiğinizi öğrenmenin birkaç yolu vardır. Fakat bizden size tavsiye sürekli kontrol etmek yerine haftada bir veya haftada 2 defa kontrol etmeniz, sizi daha iyi motive edecektir. Hem moral bozukluğunun önüne geçecek hem de kendinizi daha çok gaza getireceksinizdir.

İDRAR RENGİ VE ZAYIFLAMA

Kilo vermeye başladığınızı -afedersiniz- idrar renginden anlayabilirsiniz. İdrar renginiz koyulaşmaya başladıysa bu iyi bir haber değildir. Eğer idrar renginin koyuluk oranı azalıyorsa iyi bir haberdir ve kilo vermeye başladığınızı düşünmeye başlayabilirsiniz.

Bu durum sürekli kilo verdiğinizi göstermez. Bazen böbrek rahatsızlığı nedeniyle veya yeterli miktarda su içmediğiniz zamanlarda da idrar renginiz koyulaşacaktır. Ancak biz burada normal bir şekilde spor yapan, su tüketen, beslenmesine dikkat eden insanlar için konuşuyoruz. Başka sağlık sorunlarınız varsa sadece buna bakarak kilo verdiğinizi kontrol etmeniz doğru sonuçlar vermeyebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİTKİSEL ZAYIFLAMA ÇAYLARI

İkinci olarak giydiğiniz elbiselerden bile birkaç gün içerisinde kilo verdiğinizi anlamaya başlayabilirsiniz. Eğer sıkı bir diyet programı yapıyorsanız ve ödem atmaya başladıysanız elbiseleriniz sizi daha az sıkmaya, rahatsız etmeye başlayacaktır. Bu yöntem %100 etkili bir yöntem değildir ancak kontrol etmek için deneyebilirsiniz.

ZEYNEP KAPLAN / JODD.NET

3
be_end_m
BEĞENDİM
3
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
2
_rend_m
İĞRENDİM
2
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kilo verdiğimi veya vermeye başladığımı nasıl anlarım?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Kilo verdiğinizi anlamanın en iyi ve etkili yöntemi tartıya çıkıp her gün gösterilen sonucu bot etmek ve 1 ayın sonunda bu raporu incelemektir.

    • Sağol ya hiç düşünemedik. Zeka fışkırıyor resmen. Biz de bunu öğrenmek için geldik zaten buralara

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!