Zayıflarken idrar rengi nasıl olur? İdrar rengi neden koyu olur?

idrar rengi size ne anlatıyor
idrar rengi size ne anlatıyor

Zayıflarken, diyet yaparken siz de idrar rengindeki değişimlere dikkat etmişsinizdir. Peki idrar rengi ile zayıflama arasında nasıl bir fark vardır? Bir insanın idrar rengi koyu olursa ne olur, açık renk olursa ne olur? Dilerseniz kısaca bu sorular üzerinde duralım ve zayıflama ve idrar rengi bağlantısını irdeleyelim.

İdrar rengi koyu ise dikkat!

Eğer diyet yaptığınız halde idrar renginiz koyu ise dikkatli olmanız gerekiyor zira vücudunuz oluşan toksinleri dışarı atmıyordur. Bir yerlerde bazı sorunlar var demektir. Spor yaptığınızda, diyet programı takip ettiğinizde veya kilo vermek istediğinizde abartılı olmamak şartıyla bol miktarda su tüketmeniz gerekecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> ARALIKLI ORUÇ DİYETİ NASIL YAPILMALIDIR

Bu nedenle sürekli tuvalete çıkma ihtiyacı hasıl olacaktır. Eğer normalin 2-3 katı daha fazla tuvalete çıkma ihtiyacı oluşmuyorsa kilo verdiğinizi düşünmeyin ve her ihtimale karşı kontrol amaçlı doktora görünün.

Su tüketimi, vücutta toksin birikimin önüne geçeceğinden dolayı idrar ile birlikte sürekli toksin atımı gerçekleşecektir. Koyu renk idrar, çok fazla tuvalete çıkmadığınız ve dolayısıyla toksinleri atmadığınızı gösterir. Bu da kilo vermediğiniz, vücudunuzda zararlı maddeleri tuttuğunuz anlamına gelir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> 1 AYDA 8 KİLO VERDİREN DİYET

İdrar rengi açık ise çalışmaya devam

idrarınız hangi renk? idrar rengi skalası
idrarınız hangi renk? idrar rengi skalası

Eğer idrar renginizde normalden daha açık renkteyse, yani su gibiyse bu iyiye işarettir. Çünkü vücutta biriken ödem hızlı çalışan metabolizma sayesinde ya terleme yoluyla veya idrar ile vücuttan atılır. Bol su tüketimi, böbrekleri çalıştıracağından dolayı sık sık tuvalete gitme isteği oluşturur.

Eğer su içtiğiniz halde hemen tuvalete gidemiyorsanız, yine bir doktora görünmekte yarar olabilir. Çünkü metabolizmanızın çalışmasında bir sorun olma ihtimali vardır. Olacağı anlamına gelmez, her ihtimale karşı doktor kontrolü iyi olacaktır.

idrar rengi ne ifade ediyor?

Yukarıda paylaştığımız idrar rengi skalası, size idrar renginiz ile alakalı biraz detay verecektir. İdrar renginizi yukarıdaki renklere göre kıyaslayınız. Eğer 6 veya 7 numarayı seçiyorsanız, iyi yoldasınız. Eğer 1, 2 veya 3’ü seçiyorsanız dikkatli olmalısınız. 4 ise ortada olduğundan kabul edilebilir.

SALİH YILDIZ / JODD.NET

4
be_end_m
BEĞENDİM
2
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
2
_rend_m
İĞRENDİM
3
kizdim
KIZDIM
2
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Zayıflarken idrar rengi nasıl olur? İdrar rengi neden koyu olur?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Benim idrar rengim resimdeki 1 veya 2 numaralı renge daha yakın oluyor. Acaba bu şekilde kilo verdiğimi düşünmeye başlamalı mıyım?

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!