Cildi Arındırıp Temizleyen Sarımsak Maskesi Nasıl Yapılır?

sarımsak maskesi
sarımsak maskesi

Akne tedavisinde oldukça etkili besinlerden birisi olan sarımsak maske olarak da kullanılabilmektedir. Sarımsağın organlarımıza faydası olduğu kadar bunun yanında cildimize de oldukça fazla yarar sağlar. Öte yandan sarımsak maskesi uzunca bir süredir birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Bu yazımızda sizlere sarımsağın faydaları nelerdir sorusundan, sarımsağın zararlarından ve bununla beraber sarımsak maskesinin faydaları ve nasıl yapıldığından söz edeceğiz.

Cilt bakımında sarımsaklı maske kullanmak sizlere cildinize birçok fayda sağlayacaktır. Cildimizin çeşitli bölgelerinde oluşan akne ve sivilce lekeleri gibi çeşitli problemlere karşı oldukça iyi bir çözüm sunan sarımsak maskesinin sivilcelerin ve yüzdeki lekelerin yanında; erkekler için sakal ve saç da çıkarabilmektedir. Oldukça masrafsız, doğal ve bir o kadar da faydalı olan bu maske sizlere birçok konuda artı sağlayacaktır.

Cildiniz her geçen gün zararlı etkenlere maruz kalabilmektedir. Bu gibi birçok durum neticesinde çeşitli problemlerin doğmasına sebebiyet veren dış etmenler yaşlanma sürecinizi bir hayli hızlandırabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> BİTKİSEL CİLT MASKESİ TARİFLERİ

Güneş ışınları olsun, çevresel faktörler olsun, beslenme düzensizliği ve yetersizliği olsun buna benzer birçok problem sebebiyle cildiniz oldukça fazla zarar görür. Sizce de bu kadar zararlı etkilere karşı cildiniz bakımı hak etmiyor mu?

Sarımsak maskesi içerisinde bulundurduğu antioksidan ve nemlendirici özelliği ile beraber cildinizi baştan aşağı temizler. Ölü derilerin cildinizden atılmasını ve cildinizdeki gözeneklerin düzenlenmesini sağlar. Bunun yanında sivilceleri giderdiği gibi siyah noktaları da giderir.

Sarımsak Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Sarımsak maskesi cildinizi korur, cilt kanseri riskini en aza indirir. Cildin Ph değerini düzenler, Fazla yağ üretimini kontrol eder ve kuru cildin nemlendirilmesine yardımcı olur ve cildinizin kan dolaşımını geliştirerek cildin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Sarımsak Maskesi Nasıl Yapılır ve Hazırlanır?

Sarımsak maskesi için malzemelere değinmek gerekirse; ilk önce orta büyüklükte 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı kadar beyaz kil, 3 yemek kaşığı kadar bak ve bununla beraber yeterli miktarda gün suyuna ihtiyacınız vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> DOĞAL MASKE TARİFLERİ

Elinizde sarımsakları sulu bir acun haline gelene kadar ezmelisiniz. Daha sonrasında ezmiş olduğunuz sarımsağı bir kaseye koymalı ve beyaz kil, bal karışımı ile karıştırmalısınız. Tüm bu malzemeleri ekledikten sonra maskenin sürülebilmesi için uygun kıvama gelebilmesi için belirli bir miktarda gül suyu ekleyin.

Elinizde bulundurduğunuz sarımsak maskesini haftada 2-3 kez yapabilirsiniz ve bununla beraber maskeyi cildinizde ortalama olarak 15- 20 dakika arasında bekletin ve bol su ile yüzünüzü durulayın.

SARE TÜRK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Cildi Arındırıp Temizleyen Sarımsak Maskesi Nasıl Yapılır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!