Muharrem İnce’nin yeni parti kurmasındaki amaç!

muharrem incenin seçim planı nedir
muharrem incenin seçim planı nedir

Geçtiğimiz cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP ve MHP’nin bir araya gelerek oluşturduğu CUMHUR ittifakına karşın CHP, İYİ PARTİ, DEMOKRAT PARTİ ve SAADET PARTİ bir araya gelerek MİLLET ittifakını kurup, başkan adayı olarak da Muharrem İnce’yi seçmişlerdi.

Son günlerde Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılarak yeni bir parti kuracak iddiaları sosyal medyada en çok tartışılan konulardan biri oldu. Bugün Fatih Altaylı’nın Habertürk’te yayınlanan yazısında Muharrem İnce’nin başka bir parti kuracağı kesinleşmiş oldu.

İnce bu konuda kendisini ben CHP ile aldığım %31’lik oy oranını önümüzdeki seçimlerde %51’e çıkaracağım diye savunsa da şahsen bu konuda kendisine katılmadığımı belirtmek istiyorum. Böylesi bir süreçte, AKP ve MHP’ye karşın CHP, İYİ PARTİ ve belki de HDP’nin de desteği ile muhalefetin oy oranı artarken, CHP’den böyle bir ayrılığın yaşanması %100 AKP’nin işine yarayacak bir adımdır.

Bu durumda Muharrem İnce “belki de AKP’nin oylarından bir kısmını alacağım” diyor olsa da bu yine nacizane fikrime göre öyle olmayacaktır. Muharrem İnce düşüşte olan AKP oylarına CHP oylarını bölerek destek vermeye çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla alakalı olarak “Bizim içimizden de birileri ayrılarak kendi partilerini kurdular. Bu parti kurma olayı nereye varır bilmiyorum ama sayın Muharrem beyle alakalı olarak parti kurmak onun hakkıdır, kendisi eski bir siyasetçidir” yorumunu yaptı.

Bu durumda Erdoğan elbette kendisine fayda sağlayacak olan bu hareket için Muharrem İnce’ye destek verecek, böyle bir oluşumda belki de kendisine maddi-manevi yardımda bulunacaktır. Çünkü nasıl ki MİLLET ittifakı Türkiye’yi yönetmek istiyorsa, CUMHUR ittifakı da yıllardır oturdukları koltukta kalmaya devam etmek istiyor.

İBRAHİM KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Muharrem İnce’nin yeni parti kurmasındaki amaç!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!