2020 yılının ilk yarısında 5816 kişi ABD vatandaşlığından çıktı

Amerikan vatandaşlığından çıkanlarda rekor artış
Amerikan vatandaşlığından çıkanlarda rekor artış

Her yıl green card çekilişi ile binlerce kişi amerikaya gidip, vatandaşlık için 5 yılın dolmasını beklerken bir yandan da Amerikan vatandaşı olan birçok kişi ABD vatandaşlığından çıkmak için başvuruda bulunuyor.

2020 yılının ilk yarısında 5 bin 816 kişi amerikan vatandaşlığından çıkmak için başvurmuş ve başvuruları onaylanmış. Aslında bu rakam ABD’de bir rekor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde sadece 444 kişi abd vatandaşlığından çıkmıştı.

Uzmanlar insanların ABD vatandaşlığından çıkma nedenlerini araştırdıklarında ilk karşılaştıkları gerekçe ülkedeki vergi sorumluluğu ve ikinci olarak da koronavirüs çıkıyor.

Vatandaşlıktan çıkmak isteyen kişilerin çoğu ülke dışında yaşayan fakat Amerikan vatandaşı olduklarından dolayı ülkelerine vergi ödemek zorunda olan insanlardan oluşuyor.

Amerika vergiler ile ayakta duran ve özellikle orta kesimden aldıkları vergilerle kasayı döndüren bir ülkedir. Vergi muhabbeti her sene olan bir iştir fakat bu sene koronavirüs salgını nedeniyle insanların gelirlerinde görülen azalma ve ödemeleri gereken vergi nedeniyle bu sene yaklaşık 6 bin kişi abd vatandaşlığından çıktı.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKMAK BİLE PARAYLA!

Amerikan vatandaşı olan bir insan başka ülkenin vatandaşı olduğunda ve kendi ülkesinin vatandaşlığından çıkmak istediğinde işler öyle kolay olmayacaktır. Bu durum her ülkede böyledir. Bir ülke vatandaşı, eğer vatandaşlıktan çıkmak istiyorsa bazı gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor.

Eğer geçmişe yönelik ödenmemiş vergiler varsa, IRS diye tabir edilen vergi kurumuna bu borçların tamamının ödenmesi gerekiyor ve son olarak 2020 itibariyle 2 bin 350 dolar ödeme yapılarak, vatandaşlıktan çıkılıyor.

HALİL KILIÇ / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
2020 yılının ilk yarısında 5816 kişi ABD vatandaşlığından çıktı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!