Urfa’da okulların açılma tarihi gecikebilir!

Şanlıurfa'da okullar 2020-2021 açılacak mı?
Şanlıurfa'da okullar 2020-2021 açılacak mı?

Şanlıurfa başta olmak üzere Malatya, Gaziantep, Konya ve Ankara’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle okulların açılması ile alakalı yeni bir gündem oluştu. Normalde Türkiye genelinde 31 Ağustos 2020’de başlayacak olan eğitim öğretim yılı bu iller için geçerli olmayabilir.

Önümüzdeki hafta toplanacak olan heyete katılacak olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın da vereceği bilgiler üzerine Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep, Konya ve Ankara’da okulların açılıp açılmayacağı konuşulacak.

Artan vakalar nedeniyle çocukların virüsü taşıyarak, başkalarına bulaştırıp bir faciaya neden olabileceği gündemde. Her ne kadar sosyal mesafe kurallarına uyulup, çocuklara konuyla alakalı eğitimler verilecek olsa da özellikle ilkokul çağındaki çocuklar pek dikkatli olmayacağından dolayı virüsün çok hızlı bir şekilde yayılması söz konusu.

Okulların açılmasıyla alakalı olarak yetki Valiliklere verildi. Yani Türkiye genelinde bütün okullar aynı tarihte açılmayacaktır. Valiliklerin illerde ve ilçelerdeki duruma bağlı olarak okulların açılma tarihini geciktirebilme yetkisi bulunuyor.

Öte yandan Milli eğitim bakanlığı tarafından alınacak olan son karar doğrultusunda Şanlıurfa’da okullar bu sene açılmayabilir. Bu illerimizde yaşayan çocukların akıbetleri ile alakalı senaryolar düşünülüyor. Ağırlıklı olarak online eğitim üzerinde duruluyor.

ZEYNEP KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Urfa’da okulların açılma tarihi gecikebilir!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!