Novavax, koronavirüs aşısı için ‘talebi karşılayabiliriz’ dedi

Novavax aşı açıklaması haberleri

Amerika’da Moderna ve Pfizer’in yanı sıra birçok biyoteknoloji ve ilaç firması koronavirüs aşısı bulmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hükümetin geçtiğimiz ay ekonomik yardım yaptığı Novavax firması da bunlarda biri.

Novavax’ın yöneticileri 10 Ağustos 2020, Pazartesi günü yaptıkları açıklamada 2021 yılının başlarında Amerika’nın koronavirüs aşı ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduklarını ve kapasitenin de yaklaşık 500 milyon ile 600 milyon arasında değişebileceğini söylediler.

Araştırmalarının neticesinde elde ettikleri verilere göre aşılarının koronavirüse karşı yüksek seviyede antikor ürettiklerini açıklayan şirket yöneticileri 2021 yılının başlarında aşıyı üretmeye başlayacaklarını ve her şeyin yolunda gitmesi halinde 2 milyar dozun üzerinde aşı yapılacağını rtahmin ettiklerini ifade ettiler.

Şu anda 1. faz’a geçmiş olan şirket diğer Amerikan şirketlerinin çok gerisinde olsa da Novavax firması, ABD’de umut vaad eden birkaç firmadan biri olarak görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> RUSYA KORONAVİRÜS AŞISINI BULDUKLARINI AÇIKLADI

Bunda hükümetin desteğinin olması da hisse senetlerini arttırmış olabilir. Çünkü normalde 4-5 dolar olan firmanın hisseleri, koronavirüs aşısını araştırmaya başladıklarını açıkladıklarından bu yana yüzde 3000’in üzerinde artışla 150 dolar seviyelerine ulaştı.

SALİH YILDIZ / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Novavax, koronavirüs aşısı için ‘talebi karşılayabiliriz’ dedi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!