İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan 65 yaş üstüne yeni kararlar!

İzmir 65 yaş ve üstü vatandaş haberleri
İzmir 65 yaş ve üstü vatandaş haberleri

Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplanan İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, 65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren bir takım kararlar aldı. Vali Selim Köşger’in başkanlık yaptığı toplantıda alınan kararlar İl genelinde uygulanmaya başlandı.

Yapılan açıklamada sabah saatlerinde 10:00-12:00 arasında eğer ihtiyaçları varsa alışveriş ihtiyaçlarını bu saatlerde yapmaları, bunun dışında kalan saatlerde ise kalabalık ortamlara girmemeleri gerektiği belirtildi. Buna bağlı olarak oturdukları adrese en yakın alışveriş merkezi veya semt, pazar gibi yerler neresiyse yoğunluğun az olduğu saatlerde yani 10 ile 12 arasında alışverişe çıkmaları gerekiyor.

Eğer bir düğün olacaksa gelinin veya damadın 1. derece yakını değilse, katılmaları yasaklanmıştır. Bu durumda eğer gelinin veya damadın annesi, babası veya büyükannesi veya büyükbabası katılabilecektir. Eğer taziye olacaksa yine birinci derece olan akrabaların yani anne, baba, büyükanne ve büyükbabanın, sosyal mesafe kurallarına uyarak, maske takma zorunluluğuyla katılmasına müsaade edildi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA KISITLAMA

Yine asker uğurlama törenlerine katılmamaları ve toplu taşıma araçlarına da saat 10:00 ile 16:00 arasında binebilecekleri, bu saatler dışında toplu taşıma araçlarını da kullanmalarının yasak olduğu kararları alınmıştır.

OSMAN YILDIZ / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan 65 yaş üstüne yeni kararlar!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!