Donald Trump teşvik paketini imzalamadı

Donald Trump sitimulation check teşvik paketi
Donald Trump sitimulation check teşvik paketi

Amerikan başkanı Donald Trump, koronavirüs nedeniyle halka ve küçük işletmelere verilmek üzere üzerinde tartışılan 2. teşvik paketi ile alakalı olarak bugün Twitter üzerinden bir açıklama yaparak imzalamadığını belirtti.

Yeni tip koronavirüse karşı işlerini kaybedenlere destek vermek amacıyla daha önce hayata geçirilen teşvik paketinin devamı niteliğindeki 2. teşvik paketi ile alakalı olarak bugün Twitter üzerinden demokratlarla anlaşamadıkları için paketi imzalamadığını söyledi.

Geçtiğimiz gün eşi Melanie Trump ile birlikte hastaneye kaldırılarak koronavirüs tedavisi görmeye başlayan ABD Başkanı Donald Trump, aylardır demokratlarla teşvik paketinin tutarında anlaşamadıklarını söyledi.

Temsilciler meclisi başkanı Nancy Pelosi’nin 2.4 trilyon dolarlık yardım paketinin demokratların oy kaybettiği bölgelerde daha çok oy alması için öne sürüldüğünü söyleyen Trump, kendilerine oy aldığı bölgelerden oylarını kaybetmemek için oldukça makul bir tutar olan 1.6 trilyon dolarda karar kılınması gerektiğini söyledi. Aylardır bu tutarda bir türlü anlaşamadıkları için öneriyi reddettiğini ve genelgeyi imzalamadığını söyledi.

Seçimlerden sonra işini kaybedenlere ve işletme sahiplerine daha çok yardım yapacaklarını söyleyen Trump, Amerika’da ekonominin gittikçe iyileştiğini, birçok ülkeye göre önde olduklarını ve Amerika’nın başka ülkelere örnek olduğunu söyledi.

Donald Trump’ın Twitter üzerinden yaptığı bu açıklama sonrasında New York Borsası (NYSE) ciddi düşüş yaşayarak günü kapattı. Bu durumunun ikinci ekonomik çöküş olacağı konuşuluyor.

HALİL KILIÇ / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Donald Trump teşvik paketini imzalamadı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!