Anoreksiya Nedir? Anoreksiya Hastalığının Belirtileri Neler?

anoreksiya hastalığı nedir
anoreksiya hastalığı nedir

Anoreksiya, genellikle kadın bireylerde görülen bir hastalıktır. Rejim, diyet ya da yeme bozukluğu sonucunda açığa çıkan Anoreksiya hastalığının birçok belirtisi var. Anoreksiya Nervoza, çoğunlukla genç kadınlarda görülebile, yemek yememek, az uyku gibi durumları oluşturan psikolojik bozukluktur. Anoreksiya nedir? Anoreksiya nasıl başlar? Anoreksiya tedavisi var mı? detaylar haberimizde…

Anoreksiya Nedir?

Anoreksiya Nervoza hastalığı, genel olarak genç yaştaki kadınlarda görülen psikolojik hastalıklardan biridir. Oldukça az uyku, yemek yememek gibi birçok probleme yol açan hastalıklardan birisi olan Anoreksiya, çok aktif olunması ile ortaya çıkan psikolojik bozukluktur.

Bu hastalık genel olarak ergenlik yaşlarında başlamaktadır. Öte yandan erişkin yaşlarda ki bireylerde de karşılaşılabilen hastalıklardan birisidir. Anoreksiya Nervoza hastalığına sahip olan bireyler, çoğunlukla aşırı zayıflama tutkusu olan kişilerde kendisini gösterir.

Bu durum genel olarak bireyin çok fazla şişmanladığını düşünmesi inancı ile başlar, öncesinde kontrol edilebilen iştah bir süre sonra git git yok olur. Çağımızın iler gelen hastalıklarından birisi olan Anoreksiya Nervoza, yalnızca genç kızlarda değil gün geçtikçe erkeklerde de oluşum gösterebiliyor. Hastalığın tedavisi zor olan vakalarda artık iş hayati tehlike taşımaya başlar.

Anoreksiya Nervoza Belirtileri?

Diyet yapma ve kilo verme gibi düşüncelerle sarılmış olan kişi, bir süre sonra olması gereken kiloların gereksiz olduğunun kanısına varır. Böylelikle diyet ve yemek yemeyi azaltmak gibi planlar kuran bireyler her zaman olması gerekenden daha fazla kilo vermek ister. Sonuç olarak bu hastalığa sahip olan bireyler kolay ve hızlı kilo kaybetmeye müsait olurlar.

Vücut kitle endeksine göre olması gereken kilolar git gide azalırken bir yandan vücut diğer problemlerle karşı karşıya gelebilir. Kiloların normalden daha fazla ve hızlı verilmesi; tansiyon ve kalp rahatsızlıklarını da beraberinde getirir. Vitamin eksikliği de yaşatabilen bu hastalık için erken teşhis her zaman önemlidir.

Tedavide geç kalınması durumunda hastalığın ileri evrelerinde ciddi bir kalıcı hasar bırakabilmesi olasıdır. Bireyin kendi kilosunu kabul etmemesi kilo almaktan ve şişmanlıktan olabildiğince korku duyma, beden algısında bozukluk oluşması bu hastalığın ileri gelen belirtilerindendir.

SARE TÜRK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Anoreksiya Nedir? Anoreksiya Hastalığının Belirtileri Neler?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!