Sanna Marin kimdir? Kaç yaşında, babası var mı? (Finlandiya Başbakanı)

Sanna Marin Biyografi
Sanna Marin Biyografi

Eşcinsel bir ailenin kızı olan Sanna Marin ile alakalı merak ettiğiniz birçok sorunun cevabına bu biyografi yazımızdan ulaşabilirsiniz. Sanna Marin’in tam adı Sanna Carolina Marin olup, doğum tarihi ise 16 Kasım 1985’tir. Yani kadın 35 yaşında ve benden sadece 4 yaş büyük. Helal olsun.

Finlandiya’nın Siyasi Partileri

Finlandiya’da en az 21 parti, 2019 seçimlerinde halk tarafından oylanmış ve bunlardan en popüler olanları Finlandiya Sosyal Demokrat Partisi , Gerçek Finler , Ulusal Koalisyon Partisi , Merkez Parti (Finlandiya),  Yeşil Birliği  ve Sol İttifak partileridir diyebiliriz. Tabii bu partilerin oy oranları 250 bin ile 550 bin arasında olup 2019 seçimlerini Finlandiya Sosyal Demokrat Partisi kazanıp, başbakan olarak da Sanna Marin seçilmiştir.

Finlandiya Siyasi Partileri ve 2019 seçim sonuçları
Finlandiya Siyasi Partileri ve 2019 seçim sonuçları

Sanna Marin kimdir?

Sanna Marin’in cinsiyet olarak erkek bir babası yoktur. Eşcinsel iki kadın tarafından evlatlık edilip, yetiştirilmiştir. Ailesindeki tek üniversite okuyan kişi olduğunu söyleyen Sanna Marin, henüz 35 yaşında ülkesine başbakan olmuş ve hatta bir kahvaltı faturası yüzünden hakkında dava açılmıştı. (Adamlardaki hassasiyete bak hele…)

Kadın çok genç yaşta siyasete atılmış. 6 Haziran 2019 ve 10 Aralık 2019 arasında ülkesinde Ulaştırma ve Habercilik Bakanlığı görevini yapmıştır. Sonrasında ise parti üyeleri tarafından başbakan adayı olması oy çokluğuyla kabul edilince, partisi seçimlerden birinci geldikten sonra Finlandiya Başbakanı koltuğuna 10 Aralık 2019 tarihinde oturmuştur.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin kimdir
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin kimdir

Sanna Marin, Avrupanın en genç başbakanı olmanın yanında Finlandiya’da başbakan olarak seçilen üçüncü kadındır. Daha önce de Anneli Jäätteenmäki ve Mari Kiviniemi başbakanlık görevini yerine getirmiştir. Bu konuyla alakalı daha fazla bilgi almak isterseniz Wikipedia sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Sanna Marin’in Eğitim Hayatı

Eğitim hayatına 2004 yılında Pirkkala lisesinden mezun olduktan sonra 2017 Tampere üniversitesinde İdari Bilimler Yüksek Lisansı ile mezun oldu. Kendisi bir vejeteryandır. Ailesi eşcinsel olsa da kendisi karşı cinse ilgi duyduğundan 2005 yılından beri birlikte olduğu Markus Räikkönen başbakan olduktan sonra evlendi. Şimdiki eşinden Emma adında bir kızları var.

sanna marin son hali
sanna marin son hali

Sanna Marin kaç yaşında

Doğum tarihi 16 Kasım 1985’tir. Buradan sanna marin yaşı için 2021’de 35’tir diyebiliriz. Daha önce yapmış olduğu bir paylaşım nedeniyle takipçilerini ikiye bölen Sanna Marin’in ilgili haberini okumak için bağlantıya tıklayınız.

Sanna Marin’in Instagram Paylaşımı Olay Oldu

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Sanna Marin kimdir? Kaç yaşında, babası var mı? (Finlandiya Başbakanı)
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!