Dünya geneli coronavirüs vaka sayısı 3 milyona ulaştı

koronavirus dunyada kac kisiye bulasti
koronavirus dunyada kac kisiye bulasti

Dünya genelinde alınan tüm önlemlere rağmen durdurulamayan koronavirüs pandemisi ile alakalı 27 Nisan 2020 itibariyle paylaşılan tüm verilere göre enfekte olmuş toplam kişi sayısı 3 milyona ulaştı.

Yüzdelik olarak verileri incelediğimizde yaklaşık olarak %33’ü Amerika Birleşik Devletleri’nde, geri kalan 3’te 1’lik kısım İspanya, İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere ve Türkiye’nin toplamından oluşmaktadır. Diğer yüzde 33’lük kısım ise geri kalan dünya ülkelerindedir.

27 Nisan 2020 itibariyle paylaşılan veriler 2,994,795’ü göstermektedir. 26 Nisan’da Türkiyenin paylaştığı son verilere göre toplam enfekte olmuş hasta sayısı 110,130 kişidir.

Yine dünyada hayatını koronavirüs nedeniyle kaybetmiş kişilerin sayısı ise 206,995 olarak resmi kaynaklarca belirtilmiştir.

AŞI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Amerika, İngiltere, Almanya, Türkiye ve birçok ülkenin önde gelen üniversitelerinde koronavirüs aşısı ile alakalı araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Oxford Üniversitesi’nden bazı olumlu haberler gelmişti.

Üniversiteden paylaşılan bilgilere göre bir aşı bulduklarını fakat bu aşının %100 işe yarayıp yaramadığını test etmeleri için birkaç insanın gönüllü olduğu, bu kişilere enjekte edilecek olan aşıya nasıl tepki vereceklerinin gözlemlendikten sonra daha geniş kitleler üzerinde testlerin devam edeceği ifade edildi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Dünya geneli coronavirüs vaka sayısı 3 milyona ulaştı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!