Uzaktan eğitimin süresi 30 Nisan’a kadar uzatıldı

okul tatili korona uzatildi son dakika
okul tatili korona uzatildi son dakika

Geçtiğimiz ay milli eğitim bakanlığı ve sağlık bakanlığının ortak çalışması sonucu MEB tarafından okulların 30 Mart’a kadar tatil edilmesi kararı alındı. Bunun gerekçesi çocukların ve ailelerin sağlığını korumak olduğu aşikardı.

Salgının dünya genelinde gittikçe yayılması, kontrol altına alınamıyor olması nedeniyle bugün MEB ve Sağlık Bakanlığının korona bilim kurulunda yaptığı toplantı sonucunda okulların ikinci bir emre kadar 30 Nisan’a kadar yani 1 ay daha tatil edilmesine karar verildi.

Başarı hepimize bağlıdır

İlk günden bu yana bu zorlu süreçte Türkiye’yi bilgilendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bilim kurulu toplantısında yaptığı görüşmeler neticesinde Fahrettin Koca’nın kameralar karşısına çıkarak okullarda verilen eğitimin bir süre daha uzaktan eğitim modeli ile devam edilmesinin tüm ülke için iyi olacağını söyledi.

Ayrıca Koca koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı teker teker herkese bağlı olduğunu ifade etti.Orta yaşlı vakaların sayısının azımsanmayacak derecede çok olduğunu belirten Koca virüsün genç yaşlı dinlemediğini, böyle bir ayrım yapmadığını söyledi.

30 Nisan’a kadar uzatıldı

Sağlık bakanının konuşmasının ardından MEB bakanı Ziya Selçuk söz alarak 30 Nisan’a kadar okulların tatilinin devam edeceğini, uzaktan eğitimle çocukların eğitim almaya devam edeceklerini söyledi.

Uzaktan eğitim dışında da mevcut kayıpların bir şekilde telafi edileceği bilim kurulunda alınacak olan kararlar doğrultusunda uygulanacaktır. Her türlü senaryoya hazır olduklarını söyleyen Bakan Selçuk 30 Nisan’a kadar okulların tatil edilmesine devam edileceği kararının alındığını ifade ederek sözlerine son verdi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Uzaktan eğitimin süresi 30 Nisan’a kadar uzatıldı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!