Pinterest ve Google Adsense ile para kazanmak isteyenlere tavsiyeler

pinterest adsense internetten para kazanma jodd
pinterest adsense internetten para kazanma jodd

Pinterest sitesi ile ziyaretçi çekip Adsense üzerinden para kazanmak isteyenler bu konuya göz atabilirler. Kısa yoldan (!) Google Adsense ile nasıl para kazanılır merak edenler için işin mantığını, eksilerini ve artılarını anlatmaya çalışacağım.

Burada paylaştığım bilgiler tamamen tavsiye olup, yapıp yapmamak size kalmıştır. Birkaç ayımı tamamen Pinterest üzerinden hit çekerek, Adsense ile gelir elde etmeye çalışan biri olarak tecrübelerimi aktarmak istiyorum.

Google Adsense ile Para Kazanmak

Öncelikle ilk ay birkaç bin TL gelir elde etseniz bile ikinci ayda banlanma ihtimaliniz yüzde 90’ın üzerindedir. Toplamda 4 adet adsense hesabı banlatmış biri olarak söylüyorum :) Adsense ile kazandığım paraları masraflara harcadım, sıfır elde var sıfır. Şanslı mıyım? Bilemiyorum.

Sunucu masraflarını unutmayın

O zamana kadar kiraladığınız sunuculara ödeyeceğiniz paralar, artan hitler nedeniyle taşınması gereken sunucular ve onların optimize edilmesi vs.. gününüzün büyük çoğunluğu bunları düzeltip, siteleri elden geçirmekle geçiyor. Toplamda 6 sunucu değiştirdim ve onlarca özel ip banlattım.

Pinterest için kaç site açmak gerekir?

Pinterest ile bir alan adı ve 20-30 alt alan adı açarak, her şey bitti düşüncesine kapılmayınız çünkü sürekli olarak kelimeleri güncellemek, banlanmış olan sitelerin olup olmadığını kontrol etmek ve yeni alt alan adları açmak gerekiyor. Toplamda 5 alan adımı çöpe attım.

Sunucu değişikliği işlemlerini unutmayın!

Diyelim ki sistemi oturttunuz ve yedek Adsense hesapları ve yedek siteler ile çalışmalarınızı sürdürdünüz, Pinterest sektörü Rusların ve Hindistanlıların elinde olduğundan birkaç haftada bir reklam botları dolaşarak sitelerdeki reklamlara geçersiz tıklama yaptırıyorlar ve bu da Adsense hesaplarınızın banlanmasına neden oluyor. Yani her halükarda Adsense’den ban yiyorsunuz.

İşin manevi (helal-haram) boyutu var

Bir de işin manevi boyutu var ki ilk başladığım zamanlarda bunu düşünememiş ve direkt dalmıştım. Yaptığım şeyin yanlış olduğunu anladığımda zaten işi çoktan bırakmıştım. Yani sözün özü mantıklı bir iş değil ve büyük riskler almanız gerekiyor. Aslında her şeyden önce bu insani bir durumdur. Yani Google’a reklam veren firmaların emeklerini geçersiz tıklamalar ile hiçe saymış oluyoruz / oluyorsunuz.

Yorumları / eleştirileri paylaşmayı unutmayın!

Bundan sonrası size kalmıştır. Dilerseniz yaparsınız yahut normal şekilde sitelerinize içerik girerek, güzel projeler geliştirerek, kullanıcı etkileşimini arttırarak Adsense veya diğer reklam firmaları ile gelirler elde edersiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Pinterest ve Google Adsense ile para kazanmak isteyenlere tavsiyeler
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. nasıl oldugu hakkında da 2 kelime yazsaydınız bari

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!