Piknik yapanlara 66 bin TL ceza kesildi

piknik yapanlara ceza
piknik yapanlara ceza

Manisa’da koronavirüs nedeniyle halka açık alanlar, virüsün yayılmaması için kapatılarak, yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağı belirtilmişti. Jandarma ve güvenlik güçlerinin yaptığı denetimler sonucunda para cezaları kesildi.

21 aileye ceza kesildi

Türkiye’de hızlı bir şekilde yayılan koronavirüs pandemisi ile mücadele etmek için geçtiğimiz gün büyükşehir olan illerimize giriş çıkışların denetleme ile yapılacağını, izni olmayan araçlara izin verilmeyeceği bakanlığın kararıyla açıklanmıştı.

Öte yandan yerel yönetimler de virüsün daha fazla yayılmaması, ölümlerin ve vakaların azalması için tedbirler aldılar, almaya devam ediyorlar. İl emniyeti ve jandarma ekiplerince yapılan denetimler sonucunda 21 aileye baskın yapıldı.

Yapılan baskın sonucunda emniyet güçleri ailelere toplamda 66 bin TL para cezası kesti. Aile başı kesilen cezanın tutarının 3 bin 150 TL olduğu öğrenildi. Resmi olarak kesilen bu cezalara ailelerin tepkisi olsa da bu konuda sisteme geçtiğinden dolayı ailelerin bu cezaları ödemeleri gerekmektedir.

Toplu yerlerde bulunmak yasak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu yerlerin açık olması ve toplu programlar yapmak yasaktır. Buna göre restoranlar, lokantalar, kafeler ve benzeri mekanların müşterileri mekan içi hizmet vermesi yasaktır. Sadece evlere servis ve iş yerinden alıp götürme yapılabiliyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Piknik yapanlara 66 bin TL ceza kesildi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!