Erkekler neden tuvalette / banyoda çok zaman geçirir?

erkekler neden kaçar
erkekler neden kaçar

Her insan tuvalet ihtiyacını karşılamak için günde birkaç defa tuvalete gider / banyoyu kullanır. Fakat normal şartlar altında tuvalet insanların psikolojilerini düzeltecekleri bir yer değildir. Normalde tuvaletlerde biyolojik ihtiyaçlar giderilir ve birkaç dakika içinde çıkılır.

Günümüzde birçok erkek tuvaleti bir kaçış noktası olarak kullanmaktadır. Huzur bulmak, rahatlamak, sessiz bir ortamda 10-15 dakika geçirerek her şeyden uzaklaşmak için kullanıyor. Bunun arkasındaki psikolojik nedenleri araştırmak gerekiyor.

TUVALET BİR KAÇIŞ YERİDİR

Fakat bu konuda yapılan araştırmaların ortaya koyduğu bir gerçek var ki o da erkeklerin ortalama olarak 1 yılda en az 7 saat tuvalette zaman geçirdiği gerçeğidir. Türkiye’de bu rakam 7 saatin biraz üstünde olabilir diye düşünüyoruz? Sizce de öyle değil midir? :)

ERKEKLER NEDEN KAÇAR?

Erkekler neden sorunlardan tuvallet zaman geçirerek kaçar
Erkekler neden sorunlardan tuvallet zaman geçirerek kaçar

Erkeklerin tuvalete kaçarak, orada zaman geçirmek istemelerinin bazı nedenleri olabilir. Bunların başında rahat bir nefes almak gelmektedir. Evdeki dırdırın artması, eşlerin en basit olaylar karşısında homurdanması, çocukların gürültüsü veya evde tamir edilmesi gereken bir şey olduğu zaman erkekler soluğu banyoda alabilir.

Bazen öyle oluyor ki bir erkek tuvalete girdiği zaman telefon da yanında varsa yarım saat, 40 dakika zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varmaz. Aslında o esnada yaptığı şey biyolojik ihtiyaç gidermek değildir. Sadece sanal aleme dalarak, farklı bir arayışın içinde olup, sessizliğin, gizliliğin tadını çıkarmaktır.

E tuvaletler / banyolar da erkekleri kimsenin rahatsız etmeyeceği nadir yerlerden bir tanesidir. Tabii çocuğunuz kapıda bekleyerek “Babaaa çabuk çık. Çıııkk babaaa çııık” diye bağırmazsa :)

TELEFONU RAHAT KULLANMA FIRSATI

ev isi yapan erkekler neden kacar
@freepik

Erkeklerin sürekli kaçıp, tuvalete sığınmasının nedenlerinden biri de ev işlerinden kaçmaktadır. Bu vesile ile telefonlarını kimse rahatsız etmeden rahatlıkla kullanabileceklerdir. Sosyal medyada tuvalette zaman geçirdiği için telefonunu gidere düşüren birçok kullanıcı başlarına gelen olayı anlatmaktadırlar.

Erkekler neden kaçar anketine katılan erkeklerin yüzde 25’lik bir kısmı tuvalette saklanma fırsatı olmasaydı ne yapacaklarını bilmediklerini söylediler.

TUVALET GÜVENLİ BİR YER

Erkekler tuvalette neden çok bekler?
@macrovector

Yine Pebble Grey’in yaptırdığı muhteşem kaçış başlıklı ankete katılan erkeklerin %23’lük bir kısmı banyonu güvenli bir yer olarak tarif ederken bunun sadece kaçıp, saklanmak için bir sığınak olmadığını başkalarından saklanarak, barış elde etmek için çok önemli bir fırsat olduğunu söylüyor.

Ankete katılan kişilerin %14’lük bir kısmı da tuvalette zaman geçirirken canları sıkılmasın diye kitap, dergi hatta yemek bile saklıyorlar. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

RAHATSIZ ETMEYİN UYARISI

Tuvalette rahatsız etmeyin uyarısı
Tuvalette rahatsız etmeyin uyarısı

Bazı evlerde bu durum o kadar çok ciddiye alınır ki sırf bu nedenle tartışmalar çıkmaktadır. Elbette bunun için genelleme yapmak doğru değildir fakat bu durumdan muzdarip olan aileler tuvaletlerinin üzerine “Rahatsız Etmeyin” diye uyarılar da yazmışlardır.

KADINLAR DA TUVALETE KAÇMAK İSTİYOR

Kadınlar da kaçmak için tuvaleti kullanıyorlar
Kadınlar da kaçmak için tuvaleti kullanıyorlar

Size yapılan ankete göre bu durumun sadece erkekler için olmadığını, kadınların da kaçmak için tuvaleti kullandıklarını söylemek zorundayız. Bazı kadınlar ev işlerinden kaçmak, kafa dinlemek için tuvalete kaçarak, dakikalarca beklemektedir.

DURMA! SEN DE KONU HAKKINDA YORUMUNU PAYLAŞ!

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Erkekler neden tuvalette / banyoda çok zaman geçirir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!