Bakan Koca: 126 vefat, 1542 iyileşen hasta sayısı

fahrettin koca 17 nisan 2020
fahrettin koca 17 nisan 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı sonrası canlı yayında paylaştığı 17 Nisan 2020 verilerine göre son 24 saatte 126 kişinin hayatını kovid-19 nedeniyle kaybettiğini, 1542 hastanın iyileştiğini ve 1 gün içinde 4353 kişide koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

40270 TEST YAPILDI

Her geçen gün yapılan test sayılarının arttığını belirten Fahrettin Koca yapılan testlere göre alınan tedbirlerden dolayı vaka sayılarında ve durumu kötü olan vakalarda azalma olduğunu söyledi. Erken tanının çok hayat kurtaracağını ilk günden itibaren söyleyen KOCA son 24 saatte 40270 testin yapıldığını ifade etti.

17 nisan 2020 iyilesen hasta sayisi
17 nisan 2020 iyilesen hasta sayisi

Dornaz Alfa hakkında uyardı!

16 Nisan 2020’de twitter üzerinden Ercüment Ovalı’nın paylaştığı bir gönderi sonrasında kısa sürede gündem olan dornaz alfa isimli etken madde koronavirüs tedavisinde etkili olabilir denilmişti. Sağlık Bakanı Koca bu konuda da açıklama yaparak “İlaç ve aşı işi, hem milli hem de ciddi bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz” ifadelerini kullandı.

Dornaz alfa ilacı nedir?
Dornaz alfa ilacı nedir?

FİLYASYON SAYILARINDA ARTIŞ VAR

Bakan Koca, her geçen gün filyasyon ekibinin çalışmalarını arttırdıklarını, test sayılarının artışıyla birlikte vaka sayılarında da az da olsa artmaların devam ettiğini söyledi. Fakat filyasyon testlerindeki artışla birlikte gelen vaka artış hızında düşme olduğu verilerle sabittir. Buna göre günlük hastaneye yatan hasta sayısında da düşüş yaşandığını görmekteyiz ifadelerini kullandı.

filyasyon nedir filasyon ekibi kac kisidir
filyasyon nedir filasyon ekibi kac kisidir

17 Nisan 2020’de Denizli, Eskişehir ve Erzincan üzerinden verileri paylaşan Fahrettin Koca, buradaki vatandaşların korkmasına endişe etmesi için hiç bir nedenin olmadığını, sadece örneklendirmelerin bu iller üzerinden yapıldığını söyledi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Bakan Koca: 126 vefat, 1542 iyileşen hasta sayısı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!