Ramazan’da koronavirüs nedeniyle iftar, etkinlik, teravih namazı olmayacak

ramazan etkinlikleri iptal edildi
ramazan etkinlikleri iptal edildi

Tüm dünyada hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgını nedeniyle maalesef ölümler de devam etmektedir. Türkiye’de de 10 Mart 2020’de resmi olarak ilk koronavirüs vakasının açıklanmasının ardından alınan tedbirlere rağmen vaka sayısı maalesfe 100 bine yaklaştı.

Resmi kurumlardan medya sektörüne kadar birçok firma projelerini iptal ederken sağlık bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlık vatandaşlara evde kalmalarını tavsiye etti.

VALİLİKLERE GENELGE GİTTİ

Ramazan ayının da yaklaşması ile birlikte vatandaşın kafasında onlarca soru işareti oluşmaya başladı. Konuyla alakalı olarak İçişleri Bakanlığı tarafından resmi olarak 81 ilimizi etkileyen genelge yayınlandı.

Bu bağlamda 81 ilde geçerli olmak üzere hiç bir yerde ramazan etkinlikleri, iftar çadırları veya toplu şekilde gerçekleşen hiç bir organizasyona müsaade edilmeyecektir. Birçok işletmenin kapalı olacağı ramazan günlerinde fırınlarda yapılacak olan ekmekler, pideler ise iftar vaktinden 2 saat önce sona erecektir .

DAVULCULAR KAPI KAPI DOLAŞMAYACAK

Her yıl ramazan ayı boyunca sahurlarda vatandaşları uyandırmak için çalışan davulcuların da salgını yayma tehlikesine karşın ramazanda kapı kapı dolaşarak para toplanması da yasaklar arasında yer almaktadır. Davulcular yine davulları çalmaya devam edecek fakat ücretlerini yerel yönetimlerden alacaklardır.

Özellikle büyükşehirlerde iftar vaktinden en az 3 saat önce toplu taşıma araçlarının sayıları arttılarak, otobüslerde, trenlerde kalabalık oluşumu engellenmeye çalışılacaktır.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA VAR

Tüm bu genelgeler, 81 ilin valiliğine İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildi. Kurallara uymayan kişilere / işletmelere idari para cezası uygulanacaktır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ramazan’da koronavirüs nedeniyle iftar, etkinlik, teravih namazı olmayacak
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!