Seyahat izin belgesi ile uçak ve tren seferleri başlıyor!

Korona, uçak ve tren bilet satışları başlıyor

Korona nedeniyle ülke geneli uçak ve tren seferleri yavaş yavaş durdurulmuş ve nihayetinde tamamen bilet satışları bitmişti. Zaten dünyadaki diğer ülkeler gibi Türkiye’de dışarıdan virüsün ülkeye gelmemesi ve ülke içinden de dışarıya yayılmaması için sınırları kapatmıştı.

Fakat her geçen gün Türkiye’de vaka sayısının azalmasıyla birlikte hayat da normalleşmeye başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan bayramı öncesi aldıkları 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından artık hayatın normalleşmesi gerektiğini söyledi.

Bu açıklamalar Türkiye’de hayatın normalleşmeye başlayacağı şeklinde yorumlanırken ilk haberler Yüksek Hızlı Tren ve Uçak seferlerinden geldi. Buna göre YHT seferleri 28 Mayıs itibariyle yeniden başlayacakken uçak seferlerinin de kesin olmamakla birlikte Haziran ayının ilk haftası başlaması düşünülüyor.

Seyahat izin belgesi şartı

Yapılacak olan seferlerin seyahat izin belgesi olmadan yapılması mümkün değildir. Yolculuk edecek olan vatandaşların mutlaka valiliklerden seyahat izin belgesi almaları gerekiyor.

Bilet satışları sadece online internet sitelerinden veya bilet satış noktalarından yapılacak olup bayilerden bilet satışları yapılmayacaktır. Şimdilik sadece Ankara’dan İstanbul, Eskişehir ve Konya’ya bir de Konya’dan İstanbul’a 4 farklı rotada seferler olacaktır.

Yolcuların oturma düzeninde de sosyal mesafeye dikkat edilecek olup, çarpraz oturum düzeni uygulanacaktır. Yine bilet satışı yapılacak olan gişelerde de sosyal mesafe kuralları uygulanacak olup, uymayanlar uyarılacaktır ve devam etmeleri halinde ceza uygulanacaktır.

YHT uçak bilet satışları başlıyor
YHT uçak bilet satışları başlıyor

Uçak seferleri Haziran’da Başlıyor!

Uçak seferleri ile alakalı henüz kesin bilgiler olmasa da Haziran ayının ilk haftasından itibaren bilet satışları online ve bilet satış noktalarından yapılabilecektir. Şimdilik sadece iç hatların açılması bekleniyorken dış hatların da açılması diğer ülkelerin yolcu kabul etmesiyle mümkün olacaktır

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Seyahat izin belgesi ile uçak ve tren seferleri başlıyor!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!