Fahrettin Koca: Hijyen, Maske ve Sosyal Mesafe kuralına uyalım!

featured

Türkiye’deki koronavirüs rakamlarıyla alakalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Son 24 saatte koronavirüs nedeniyle Türkiye’de hayatını kaybedenlerin sayısı 26 olarak açıklanırken toplam vefat sayısı 4515’e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahretin Koca Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla bir de uyarıda bulundu. Her geçen gün Türkiye’de yapılan test sayıları artarken toplamda 2 milyon test sayısına ulaşıldı. Günden güne Türkiye’de vaka sayılarındaki artışta azalma yaşanmaktadır.

Daha sıkı tedbir, daha iyi sonuç!

Fahrettin Koca günlük vaka sayısının 1000’in altına düştüğünü ifade ederek ilerleyen zamanlarda daha güzel sonuçlar almak için el hijyeniyle birlikte maske ve sosyal mesafe olayına dikkat çekti. Eğer vatandaşlarımız sosyal mesafeye dikkat eder, girdikleri marketlerde, mağazalarda maske takarlarsa koronavirüs sayıları azalmaya devam edecektir.

30 Mayıs koronavirüs rakamları Türkiye
30 Mayıs koronavirüs rakamları Türkiye

İYİLEŞEN HASTA SAYISI ARTIYOR

30 Mayıs 2020 itibariyle Türkiye’de 983 kişide koronavirüs tespit edilirken 26 kişi hayatını kaybetti. Son 24 saat içerisinde iyileşen hasta sayısı ise 1.021 artarak toplamda 126.984’e ulaştı. Her geçen gün yapılan test sayısının da arttığını belirten Fahrettin Koca “DAHA SIKI TEDBİR, DAHA İYİ SONUÇTUR” diyerek herkesi dikkatli olmaya davet etti.

“Toplam test sayımız 2 milyonu geçti. Düne göre günlük test sayımız 3.000 arttı. Yeni vaka sayımız 1.000’in altında. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske ve sosyal mesafe kuralının ikisine birlikte uymamıza bağlı. DAHA SIKI TEDBİR, DAHA İYİ SONUÇTUR.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Fahrettin Koca: Hijyen, Maske ve Sosyal Mesafe kuralına uyalım!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!