Unicorn girişim Peak Games’in yaptığı oyunlar listesi (7 Adet)

Peak oyunları 7 tam liste
PEAK - ZYNGA

Geçtiğimiz gün Türkiye’nin unicorn yani milyar dolarlık yatırım değerindeki girişimi Peak Games, 1.8 milyar dolarlık satış ile dünya gündeminde epey yer aldı. Bugüne kadar yüzlerce projeye imza atan Sidar Şahin’in en başarılı projelerinden olan Peak Games, 2017’de 101 okey plus gibi birkaç oyunu daha Zynga’ya 100 milyon karşılığında satmıştı. Dün ise şirketin tamamı yaklaşık 2 milyar dolar fiyatla satıldı.

Bugüne kadar Peak’in yaptığı oyunlar hangileridir diye merak edenler için bir liste hazırladık. Türkiye’nin Amerika’da ilk reklam veren teknoloji firması olan Peak games, ABD TV’lerinde Toon Blast ve Toy Blast reklamlarıyla gücüne güç kattı. Peki başka hangi oyunları yaptılar? Haydi birlikte inceleyelim.

Toon Blast

Toon blast oyunu sahibi kimdir?
Toon Blast Oyunu

Toon Blast, ilk oynadığımda sahibinin türk olduğunu bilmediğim ve günlerce üzerinden kalkmadığım bi oyundu. Yayınlandığı tarihten tam 1 yıl sonra dünya geneli 100 milyon oyuncu sayısına ulaştı ve bu rakam gerçekten önemli bir rakamdır oyunlar için. İnsan oynadıkça daha çok oynamak istiyor, daha çok oynadıkça daha çok strese giriyor ve seviyeleri geçebilmek için bir süre sonra kafayı yemeye başlıyor ama nihayetinde bir türlü bırakamıyor :)

Toy Blast

Toy Blast şirketi ilk sahibi kimdir? Kimlere satıldı?

Toy Blast oyunu, önceki oyun gibi seviye tamamlamalı bulmaca oyunudur. İlk başlarda oynaması zevkli olsa da sonraları çileden çıkmanız yüksek ihtimaller dahilindedir. Hele ki oyunu oynuyorsunuz, tam seviyeyi geçeceğinizi düşünüyorsunuz ve içten içe sevinmeye başlıyorsunuz. Son 1 hamle yapabilseniz oyunu tammalayacağınız o anda bir de bakıyorsunuz ki canınız kalmamış. İşte o zaman telefonu alıp duvardan duvara atasınız geliyor. Hele ki tuvalette otururken oynuyorsanız iş daha da vahim :)

Spades Plus

Spades Plus zynga şikayetleri

2017 yılında 100 milyon dolar karşılığı Zynga’ya satılan oyunlardan bir tanesidir. Hiç oynamasam da bu oyunun da ciddi bir kullanıcı kitlesi bulunuyordu.

Gin Rummy Plus

Gin Rummy Plus
Gin Rummy Plus

Anlayamadığım, oynayınca sıkıkldığım belki de anlamadığım için oynamak istemediğim bir oyun. Bence bu oyun 101 okey plus kadar başarılı olmuş bir oyun değildir fakat yine de kart oyunlarını sevenlerin sıkı takip ettiği bir oyundur.

101 Okey Plus

101 okey plus şikayetleri
101 okey plus

İşte bu oyun tam bir efsanedir. Mynet Okey’dir, başka okeylerdir yanına bile yetişemez. Kaç defa saatlerce üzerinde oynarken uyuyup, uyandıktan sonra çipleri kaybedip, salondan atıldığımı hatırlamıyorum bile. Facebook üzerinden başladığım 101 okey plus serüvenine sonraları geliştirilen mobil uygulamaları ile devam ettim. Bence Peak games’i peak games yapan en önemli oyundur diyebilirim. Bu oyun da 100 milyon dolar karşılığında satılan oyunların içinde yer alıyordu.

Lost Jewels – Match 3 Puzzle

Lost Jewels – Match 3 Puzzle
Lost Jewels – Match 3 Puzzle

Bana hitap eden bir oyun değildi, o nedenle indirme dışında zaman harcamadım. Hoşuma gitmediği için bir şey diyemiyorum ama mutlaka beğenenleri, oynayanları vardır.

Lost Bubble – Bubble Shooter

Lost Bubble – Bubble Shooter
Lost Bubble – Bubble Shooter

Bu oyunda Lost Jewels – Match 3 Puzzle oyunu gibi beni sarmamıştı. Fakat Peak games tarafından geliştirilen en popüler 7 oyundan biridir. Bu oyunların hepsini oynamış olabilirsiniz. Fakat en beğendiğiniz oyunu / oyunları yorum alanından paylaşabilirsini.

Ne olursa olsun günler geçmesine rağmen Zynga’nın Peak’e ödediği 1.8 milyar dolar halen gündemde ve takdir – beğeni almaya devam ediyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Unicorn girişim Peak Games’in yaptığı oyunlar listesi (7 Adet)
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!