Çocuk istismarı videoları engellendi ama kanallar yayında!

Youtube çocuk istismarı kanallar halen yayında!
Çocuk istismarı

Türkiye’de Youtube üzerinden “Gerçek Hikayeler”, “İşte Benim Hikayem”, “Hikayem Bitmedi” ve “Hayatın Penceresi” isimli kanallardan yayınlanan ve genelde çocuklara hitap eden videoların içerikleri ebeveynleri çileden çıkardı. Twitter’da “çocuk istismarı Youtube’da” etiketi ile gündeme gelen konu Aile Bakanlığı’nın suç duyurusunda bulunmasıyla BTK tarafından engellendi.

İsteyen videolara ulaşabiliyor!

Twitter üzerinden açılan “çocukistismarıyoutubeda” etiketi ile Bakanlığı harekete geçiren bu hareket yeterli olmadı çünkü her ne kadar BTK tarafından videoların Türkiye için yayınlanması, mevcut DNS adresleri ile yasaklı olsa da VPN programı kullanımının yaygın olduğu Türkiye’de bir şekilde bu videolara erişim halen mümkündür.

İşte benim hikayem kanalı çocuk istismarı yapıyor
İşte benim hikayem kanalı çocuk istismarı yapıyor

Bunu ifade eden bazı kullanıcılar konuyla alakalı bakanlığın Youtube’dan videoları kaldırtmasını ve kanalları kapatmasını istiyor. Videolarda kullanılan başlıkların yanı sıra görsellerle çocukları kendine çekmek için özenle seçilmiştir. Birileri biraz daha takipçi kazanmak ve daha çok tıklanmak için çocuk istismarı yaparken maalesef bu durum bir kere daha İnternetin denetim altında olması gerektiğini gözler önüne serdi.

İsmi geçen bu kanallar birer örnektir. Bunun gibi onlarca, yüzlerce internet sitesi, video kanalı veya facebook, twitter hesapları bulunuyor. Her bir videonun yüz binlerce hatta milyonlarca defa izlendiği gerçeği göz önüne alınınca ortaya çıkan tablonun korkunçluğunu anlamak zor olmayacaktır.

Çocuk istismarı yapan kanallar hikayem bitmedi
Çocuk istismarı yapan kanallar hikayem bitmedi

Bakanlık harekete geçti ama yetersiz!

Konuyla alakalı olarak Aile Bakanlığı tarafından Youtube’a ismi geçen 4 kanalın kapatılması ve yayınların durdurulması için harekete geçildiği ifade edildi. Ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulunan bakanlığın bu hareketinin ardından BTK, mevcut kanallarda yer alan videolara olan erişimi yaygın olarak kullanılan DNS’lere engelledi fakat isteyen halen VPN programları ile ulaşabilmektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın tam metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Açıklamaların ardından Emniyet Müdürlüğü de sosyal medyada genel ahlak kurallarına aykırı yayın yapan kanallar ile ilgili işlem yapıldığını, kapatıldığını ve suç sayılabilecek içeriklerin de yayından kaldırıldığını açıkladı ancak halen mevcut 4 kanala youtube üzerinden erişim gerçekleşmektedir.

Youtube çocuk istismarı, hayatın penceresi kanalı
Youtube çocuk istismarı, hayatın penceresi kanalı

Ruslara ait kanalların reklamı var

Gerçek Hikayeler isimli kanalın videolarında yer alan açıklamaları okuduğunuzda başka kanalların tanıtımının da yapıldığını görüyoruz. Bu kanalların isimleri “OLUMLU BAK“, “5 DAKİKADA HALLET“, “5 DAKİKADA HALLET KIZLAR” şeklinde olup Ruslara ait olan Kıbrıs merkezli yayın kuruluşlarının Türkiye’deki temsilcileridir. Ana şirket sitelerine gitmek için şuraya tıklayarak yayın kanallarını öğrenebilirsiniz.

Bakanlıktan çocuk istismarı yapan kanallar hakkında açıklama!

Çocuk istismarı bakanlık açıklama
Çocuk istismarı bakanlık açıklama

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Çocuk istismarı videoları engellendi ama kanallar yayında!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!