Akciğer kanseri nedir? Akciğer kanserinin tedavisi nasıl olur?

jodd son dakika haberler
jodd son dakika haberler

Akciğer kanseri genel olarak tütün ürünleri kullanan (sigara içen) bireylerde ortaya çıkan ölümcül bir hastalık tipidir. Bunun yanı sıra akciğer kanseri genellikle sigara içen bireylerin haricinde hayatında hiç sigara içmemiş kişilerde de görülmektedir. Kanser hastalıkları arasında en ölümcül düzeyde olan tür olarak görülmektedir.

Akciğer Kanseri Nedir?

Yaşamsal faaliyetlerin en önemli görevlerinden birini yerine getiren akciğer, vücuda oksijen alınması ve karbondioksitin vücuttan atılmasına olanak sağlarken, doku ve hücrelerin aşırı-kontrolsüz olarak çoğalması sonrasında akciğer kanseri oluşur. Kontrolsüz çoğalma sonucunda oluşan kitler akciğer ortamında ciddi hasarlar oluşmasına neden olur. Akciğer kanseri küçük hücreli olmayan ve küçük hücreli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Küçük hücreli olmayan akciğer kanseri: Küçük hücreli olmayan akciğer kanserinin birçok farklı türü bulunmaktadır. Her tip kanser hücresi birbirinden farklı oluşur ve farklı yapıda gelişme gösterir.

diyabet nedir
diyabet nedir

Adenokarsinom: Bez özellikleri gösteren hücre tiplerinden kaynaklanmaktadır.

Büyük hücreli karsinom: Mikroskop aracılığıyla bakıldığında, hücrelerin büyük ve anormal olarak görüldüğü kanser tipidir.

Adenokuamoz karsinom: Bu kanser tipi mikroskopta bakıldığında bez özelliği gösteren ve düzelmiş gösteren hücrelerden oluşur.

Karsinoid tümör: Nöroendokrin olarak adlandırılan yani sinirsel uyarı aracılığıyla hormon salgılayan hücrelerden oluşan ve yavaş büyüyen kanser çeşididir.

Kırım kongo belirtileri nelerdir?
Kırım kongo belirtileri nelerdir?

Pleomorfik, sarkomazöt karsinom, sarkomatoid: Bir çeşit grup olarak ilerleyen kanser çeşididir. Mikroskoptan bakıldığında kanser hücrelerinin değişik tipleri ile görülen kanser çeşididir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Akciğer kanseri nedir? Akciğer kanserinin tedavisi nasıl olur?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!