Romatoid Artrit Nedir? Belirtileri ve Bitkisel Tedavisi

Romatoid Artrit nedir
Romatoid Artrit nedir

Bir tür iltihaplı romatizma olarak ifade edebilmenin mümkün olduğu Romatoid Artrit, günümüzde birçok insanın mustarip olduğu sağlık sorunlarından biridir. Dünya üzerinden en sık rastlanılan iltihaplı romatizma sorunlarından biri olarak da değerlendirilebilen bu hastalık, eklemlerde ciddi bir tahribata ve bozulmalara neden olabilmektedir.

Romatoid Artrit Nedir?

Romatoid Artrit; eklem iltihaplanmalarının en sık görüldüğü durumlardan biridir. Eklem içerisindeki sıvılarda ya da iç organlarda enfeksiyona neden olabilen bu hastalık, aynı zamanda eklem hattının daha kalın bir hale gelmesine, eklemde şişme, ısı artışı ya da çeşitli ağrılara da neden olabilmektedir. Üstelik kronik bir rahatsızlık olarak uzun yıllar boyunca devam ederken, kıkırdak, eklem ve kemik yapılarında da tahribatlar oluşturmaktadır.

Romatoid Artrit Belirtileri Nelerdir?

Romatoid Artrit belirtileri çoğu zaman kişiye bağlı olarak değişmektedir. Genellikle bu hastalığa sahip olanlarda alevlenme nöbetleri, eklemlerde hassasiyet, şişlik, sıcaklık ve ağrı görülebilmektedir. Ayrıca bu bölgelerde oluşan iltihaplanma nedeniyle hareketlerde de kısıtlanma yaşanabilmektedir.

Romatoid artrit olan bir kişinin el parmakları böyle görünüyor
Romatoid artrit olan bir kişinin el parmakları böyle görünüyor

Romatoid Artrit Nasıl Tedavi Edilir?

Romatoid Artrit tedavisi mümkün olan bir hastalık olurken, tedavi ile kesin bir sonuç elde edebilmek de mümkün değildir. Günümüzde uygulanan bazı tedavi yöntemleri ile ancak hastalığın ileri evrelere ulaşması engellenebilmektedir. Özellikle de erken tanı ve tedavinin oldukça önemli olduğu bu hastalıkta, ne kadar erken teşhis edilirse kontrol altına alınması da o kadar kolay olacaktır.

Genellikle Romatoid Artrit tedavisinde kortizon olmayan ağrı kesici ve iltihap kurutucu ilaçlar kullanılmaktadır. Ancak bu ilaçlar elbette ki tedavide yeterli olmazken hastanın beslenmesi, hasta yakınlarının eğitimi ve çevresel kasların güçlendirilmesi gibi durumlar da tedavide önemli bir yere sahiptir.

Editör: Recep Uysal

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Romatoid Artrit Nedir? Belirtileri ve Bitkisel Tedavisi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!