Kozmetik Kadınları Ele mi Geçiriyor? Bitkisel kozmetik ürünleri tercih edin!

kozmetik dünyası kadınları ele geçiriyor
kozmetik dünyası kadınları ele geçiriyor

Günümüzde kozmetik ürünleri çok farklı çeşitte olup kadınların beğenisine sunulmakta. Çok farklı şekillerde sunum biçimleri de bulunan bu kozmetik ürünlerin içerikleri büyük önem taşımakta. Örneğin bitkisel içerikli ya da kimyasal içerikli ürünler vardır.

Cilt sağlığımız açısından bitkisel içerikli ya da daha sağlıklı olan ürünleri tercih etmemiz doğru olacaktır. Cildin nefes alması nem oranının korunabilmesi çok önemlidir.

Bitkisel kozmetik ürünler
Bitkisel kozmetik ürünler

Her ne kadar aklımıza kozmetik denilince makyaj malzemeleri gelse de tırnak bakımından saç bakımına, makyajdan güzellik için kullanılan tüm malzemeler kozmetik kategorisinde yer almaktadır. Kozmetik ürünlerin bazı sınıflandırma çeşitleri vardır. Bunlar:

  • Uygulandığı alana göre
  • etki ettiği alana göre.

Bunun dışında kozmetikler bazı önemli maddeleri içermektedir. Kollojen bunların başında yer almaktadır. Kollojen vücutta bulunan bir protein çeşididir. Bu protein suda çözünmediği gibi cildimizin sıkılaşması için en önemli etken maddedir. Dolayısıyla da kozmetikte sıkça kullanılan bir madde olmuştur.

Lipozomlar dışı yağ ile kaplı olan fakat içi de su dolu olan çok küçük tanelerdir. Bu tanecikler nemlendirmeyi sağladığı için özellikle nemlendirici krem ve losyonlarda sıkça kullanılmaktadır.

Kozmetik ürünleri kullananlar
Kozmetik ürünleri kullananlar

Ayrıca değinmemiz gereken bir başka nokta da kozmetik dünyasının neredeyse tamamının kadınlar üzerine kurulu olması. Bunun üzerinde etkili olan iki husus vardır. Bunlar: kadınların bu konulara daha meraklı olması ve toplumun kadınlardan beklemiş olduğu güzellik algısı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kozmetik Kadınları Ele mi Geçiriyor? Bitkisel kozmetik ürünleri tercih edin!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!