Cildinizi parlatacak ve nemlendirecek doğal maskeler

Evde yapabileceğinzi bitkisel, doğal maskeler
Evde yapabileceğinzi bitkisel, doğal maskeler

Cildimizin nemini koruması hava koşulları ile bazı dönemlerde zorlaşmaktadır. Özellikle kış aylarında kuruyan yaz aylarında da sıcaklık dolayısıyla yağlanma yapmakta ve yine nemini kaybetmektedir.

Nem cildin kırışıklığı ve yumuşaklığı için önemli olduğundan cildin nem dengesini korumamız önemlidir. Mevsim geçişlerinde dahi etkilenen cildimizi elbette dışarıdan takviyeler ile desteklemeliyiz.

Bu yazımızda neler yaparsak cildimize nem kazandırabiliriz bunlardan bahsedeceğiz. Bu yöntemler elbette evde yapabileceğimiz maskelerdir. Ayrıca profesyonel yardımlar ile de cilt nem dengesinin sağlanmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Evde hazırlanabilecek maskeler

Cildinizi parlatacak / nemlendirecek doğal maskeler
Cildinizi parlatacak / nemlendirecek doğal maskeler

Evde Hazırlanabilen Hangi Maskeler ile Cilt Nem Dengemizi Sağlayabiliriz? Bu konuda sizlere birkaç tavsiyede bulunacağız. Evde hazırlayabileceğiniz bu maskeler ile sizler de nemli bir cilde ve daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz.

1 – Bal + Yumurta + Avokado + Zeytinyağı

Bal + Yumurta + Avokado + Zeytinyağı maskesi
Bal + Yumurta + Avokado + Zeytinyağı maskesi

Bu karışımda ilk olarak olgunlaşmış avokadoyu güzelce eziyoruz. İçerisine 1 yumurtanın sarısını koyup güzelce karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri de (1 yemek kaşığı bal, yarım yemek kaşığı da zeytinyağı) koyup karıştırıyoruz.

Temiz olan cilde bu karışımı sürdükten sonra 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkıyoruz. Bunu haftada 2 – 3 kere düzenli olarak yaparsanız sonucu mutlaka göreceksiniz.

2 – Muz + Bal + Yulaf

Muz, Bal ve Yulaf maskesi
Muz, Bal ve Yulaf maskesi

Bir muzun yarısını güzelce eziyoruz. Yarım su bardağı yulafı ve 1 yemek kaşığı balı da ekledikten sonra güzelce karıştırıp homojen bir karışım elde ediyoruz. Böylelikle yulafın liflerinden de faydalanmış olacaksınız.

Temiz olan cildimize bu karışımı sürdükten sonra 10 dakika kadar bekliyorsunuz. Ardından da ılık su ile yıkıyorsunuz. Düzenli kullanımda sonucunu göreceksiniz.

3 – Bal + Zeytinyağı + Yumurta

Bal + Zeytinyağı + Yumurta maskesi
Bal + Zeytinyağı + Yumurta maskesi

Yumurtanın beyazını, 1 yemek kaşığı balı, bir yemek kaşığı da zeytinyağını karıştırıyoruz. Yine temizlemiş olduğumuz yüzümüze karışımı sürüyoruz ardından da 25 dakika bekletiyoruz.

Oda sıcaklığındaki su ile yıkayıp yüzümüzü temizliyoruz. Başka da yapmanız gereken bir şey yoktur. Bu maske hoşunuza gitmediyse bir de aşağıdaki maskeye bakınız.

4 – Avokado + Bal

Avokado ve bal maskesi ile genç görünün
Avokado ve bal maskesi ile genç görünün

Avokadoyu ezdikten sonra içerisine 1 yemek kaşığı bal ekliyoruz. Bu karışımı yüzümüze sürüp yaklaşık 10 – 15 dakika bekliyoruz Son olarak da yüzümüzü ılık su ile temizliyoruz. Bu en hızlı ve en etkili olan yöntem olarak yorumlara geçmiştir.

Genel olarak baktığımız zaman belli başlı yiyeceklerin ya da ürünlerin cilt nemlendirmede etkili olduğunu görebilmekteyiz. En başta da belirttiğimiz gibi daha profesyonel yollar olmakla birlikte bu yöntemler daha çok alternatif ve evde uygulanabilecek yöntemlerdir. Yorumları ve soruları paylaşmayı unutmayın, Bakımlı kalın!

Editör: Sare Türk

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Cildinizi parlatacak ve nemlendirecek doğal maskeler
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!