Sadece 10 dakikada sivilceler ve akne lekeleri nasıl giderilir?

sivilce lekeleri temizleme 10 dakika
sivilce lekeleri temizleme 10 dakika

Ergenlik çağında bizleri karşılayan ve neredeyse hayatımızın her anında bizleri rahatsız eden sivilceler, vücudumuzda en sık rastlanan problemlerden birisidir. Hiçbir sorun yaratmadığını düşünülen sivilceler, düşünülenin aksine birçok hastalığında habercisi olabilmektedir.

Sivilce neden oluşur?

Sivilce, vücut tarafından salgılanan birçok yağın dışarı salınımıyla oluşur. Bu durum tıpta bir cilt problemi olarak bilinmektedir. Cildin aşırı yağlanması ile birlikte yüzde siyah nokta adı verilen sivilce türleri oluşmaya başlar.

Bu siyah noktaları profesyonel olmadan sıkmak yüzde kalıcı hasara yol açabilmektedir. Bununla birlikte daha sonrasında sivilce lekeleri için tedavi yöntemlerine başvurulmaktadır.

Sudocrem kullananlar
Sudocrem kullananlar

Genelde ergenlik çağında ortaya çıkar

Daha çok ergenlik çağındaki kişilerde görülen sivilceler kısa ve uzun vadeli olarak kalabilmektedir. Sivilcelerin asıl nedeni arasında aşırı hormon salınımıdır. Yüzde veya vücudun herhangi bir yerinde çıkan sivilcelerin ne olursa olsun sıkılmaması ve oynanmaması doktorlar tarafından dile getirilmektedir, sıkılması ve oynanması durumunda deriniz kalıcı hasar alabilir.

Ergenlik dönemi dışındaki sivilcelerin oluşmasının birkaç sebebi vardır bunlar: Şeker hastalığı, Tiroid hastalığı, kullanılan ilaçların yan etkileri, kozmetik ürünlerinin fazla kullanılması, yanlış beslenme alışkanlıkları, hormonal sebepler ve yanlış cilt bakım ürünleri-tedavileri gösterilmektedir.

Sudocrem kullanıcı yorumları
Sudocrem kullanıcı yorumları

Sivilceler Nasıl Giderilir?

Sivilce tedavisinde uygulanan birçok yanlış yol vardır. Bunların en çok görülenleri arasında cilt tipini tanımadan uygulanan tedavi yöntemleri vardır. En tehlikelisi ise sivilcenin bir hastalık olmadığı düşüncesine kapılmaktır.

Günlük hayatımızda geçici ve hafif şekillerde oluşan sivilcelere sahip olan bireyler bu tür kolay yöntemlere başvurabilir lakin; vücudunuzdaki sivilceler yoğun bir şekilde çıkıyor ve geçmiyorsa muhakkak bir doktora, uzmana başvurulması gerekmektedir.

Vücudunuzda sivilceler olan kişilerin yapmış olduğu en büyük yanlışlar arasında sivilceyi sıkmak, koparmak vardır. Sivilceler sıkılması durumunda etrafına yayacağı iltihaplar ile daha fazla sivilcelerin oluşumuna sebebiyet vermektedir.

En iyi pişik kremi yorumları
En iyi pişik kremi yorumları

Sivilce Oluşumunda Etkili Olan Besinler Nelerdir?

Kızartma yağları ve aşırı yağ oranına sahip olan besinler, domates, portakal suyu, kola tarzındaki asitli içecekler, sütlü çikolatalar, Kuru yemişler, tuzlu ve baharatlı besinler, hayvansal gıdalar sivilce oluşumunu desteklemektedir. Bu tür yiyeceklerin tüketilmesi durumunda dengeli bir biçimde tüketilmesi oluşabilecek sivilce durumunda azalma gösterecektir.

Editör: Sare Türk

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Sadece 10 dakikada sivilceler ve akne lekeleri nasıl giderilir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Videolar harika. Teşekkür ederim.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!