Ragıp Savaş Kimdir? Hangi Dizilerde Oynadı? Biyografisi

Ragıp Savaş kimdir
Ragıp Savaş kimdir

Kuruluş Osman dizinin önemli karakterlerinden biri olan Dündar Bey’i canlandıran Ragıp Savaş kimdir? Hangi dizilerde oynamıştır? gibi soruların cevaplarını bu yazıda bulacaksınız.

Ragıp Savaş kimdir?

Dündar Bey karakteri Ertuğrul Gazi’nin küçük kardeşidir. Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey’in amcası rolünü canlandıran Ragıp Savaş 24 Ekim 1966 tarihinde doğmuştur.

İzmit doğumlu olan oyuncu uzun yıllar voleybol hobisini sürdürmüştür. Hatta 1980’li yılların çeşitli dönemlerinde amatör sporcu olarak voleybol oynamıştır.

Profesyonel oyuncu olarak tiyatro sahnelerinde görülmeye başlaması 1986’da Mimar Sinan Üniversitesinde Devlet Konservatuarı Bölümünde eğitim alması sonrasında gerçekleşmiştir.

Oyunculuk geçmişinde ödüller kazanmış ve başarılara imza atmış olan oyuncu sinema filmi olan Polis adlı film ile sinemaya adım atmıştır. Polis filmi 2007 yılında gösterilmeye başlamıştır.

Ragıp Savaş resimleri
Ragıp Savaş resimleri

Ragıp Savaş’ın oynadığı diziler

Ragıp Savaş oyunculuk kariyeri süresince çok sayıda film ve TV dizisinde rol almıştır. Deneyimi oldukça fazla olan oyuncu rol alma dışında oyunculuk eğitimleri de vermeye başlamıştır.

2004 yılında ‘Neredesin Firuze’ sinema filminde rol almış olan oyuncu rol aldığı yapımlarda oynayan tecrübe sahibi kişiler ile tanışma ve arkadaşlık kurma imkanına sahip olmuştur.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü derece ile bitirerek mezun olma başarısını göstermiştir. Mezuniyet sonrasında rol aldığı tiyatronun kurucu isimlerinden biri haline geldi.

1998-2002 yıllarında genel sanat yönetmenliğini Müşfik Kenter’in yaptığı Bakırköy Belediye Tiyatrolarında Genel Sanat Yönetmeni yardımcılık görevini üstlenmiştir.

Kuruluş osman yeni sezon oyuncuları
Kuruluş osman yeni sezon oyuncuları

Ragıp Savaş’ın rol aldığı projeler

Ragıp Savaş rol aldığı yapımlar arasında çeşitli tiyatro oyunları ve müzikal oyunları bulunmaktadır. 1990 yılında Aziz Nesin’in yazarlığını yaptığı ve yönetmenliğini de Ahmet Gülhan’ın Üstlendiği Demokrasi Gemisi rol aldığı ilk tiyatro oyunu olma özelliğini taşımaktadır.

Bundan sonra aynı dönem içinde Nazım Hikmet tarafından yazılan ve Kenan Işık tarafından yönetilen İvan İvanoviç Var mıydı yok muydu? İsimli oyunda başrol oynamıştır. Bu oyunda oynadığı Petrof karakteri başroldür.

Oyun Uluslar arası İstanbul Tiyatro Festivalinde 5 dalda ödül almıştır. 2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Şehir tiyatrosuna vekaleten genel sanat yönetmeni olarak atanmış ama aynı görevi şuana kadar devam ettirmiştir.

Recep Uysal / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ragıp Savaş Kimdir? Hangi Dizilerde Oynadı? Biyografisi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!