Omuz kireçlenmesi bitkisel tedavisi nasıldır?

Omuz kireçlenmesi
Omuz kireçlenmesi

Omuz kireçlenmesi nedir? Halk arasında omuz kireçlenmesi olarak bilinen Osteoartrit hastalığı, kişiye oldukça fazla ağrı yaşatabilmektedir. İsminde de anlaşılabileceği gibi Osteoartrit hastalığının oluşumunda birçok neden bulunmaktadır.

Büyük ağrılara maruz kalan hastalar başlıca eklem hareketlerinde kısıtlanma, hareket esnasında ağrı ve eklemlerde bozulmalar gibi birçok problemle karşılaşabiliyorlar. Bu yazımızda sizlere omuz kireçlenmesi nasıl olur, tedavisi nasıldır ve benzeri birçok konuda bilgilendirmeler yapacağız.

Osteoartrit Hastalığı Nedir?

Ciddi kemik ve eklem ağrılarına sebebiyet veren bu hastalık başta diz ve bilek bölgelerinde ağrılara neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra bu hastalık halk arasında kireçlenme olarak bilinmektedir.

Osteoartrit (Kireçlenme) Hastalığının Nedenleri Nelerdir?

Omuzda kireçlenmenin oluşumuna etki eden birçok neden vardır. En sık görülen nedenler arasında eklemin normalden daha fazla yük altında kalması sebebiyle eklemde yaralanmalar oluşması, ilerleyen yaş, mesleki faktörler vardır.

Daha öncesinde yaşanmış olan eklem operasyonları, tramvalar ve duruş bozuklukları, kireçlenmeye sebebiyet verir. Bu tür durumlar doğrultusunda eklemler giderek hasar almaya başlıyor ve kalıcı hasarlar sebebiyle eklem ağrıları dayanılmaz hale gelebiliyor.

Erken teşhis ve tedavi uygulanmaması o bölgenin kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor. Veyahut tüm bu durumlar dışında da Osteoartrit hastalığı oluşum gösterebilmektedir.

Oseteoartrit Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Omuz eklemlerinde oluşan kireçlenmenin en çok görülen belirtileri arasında ağrı atakları vardır. Genellikle bu hastalık kireç depolarındaki çözülmelerden kaynaklı oluşan ağrılar ile kendisini belli eder.

Bununla birlikte eklemlerdeki kireç depolarının büyüklüğü ağrının şiddetini de değiştirmektedir. Hastalığın gözle görülür belirtileri ise hastaların omuz veya diğer eklem bölgelerinde sıkışma problemi yaşamasıdır.

Omuz bölgesinde şişlik, ağrı ve takılma gibi sorunlar Osteoartrit hastalığının habercisi olabilir.

Osteoartrit Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Vücuttaki diğer eklemlerde de olduğu gibi omuz bölgelerinde kireçlenme problemi yaşanabilmektedir. Bu hastalıkların giderilmesi amacıyla uygulanan ilk yöntem ağrı kesici kullanımıdır.

Daha sonrasında fizik tedavi uygulamaları ile hastalığın zararı indirgenmeye çalışılır. Bunun yanı sıra hastalık ilerleme gösterirse gerekli ameliyat türlerine başvurmak gerekebilir.

Her hastalıkta olduğu gibi teşhis ve tedavinin erkenden yapılması yararlı olacaktır.

Sare Türk / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Omuz kireçlenmesi bitkisel tedavisi nasıldır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!