Maske kullanımı ile burun tıkanıklığı şikayetleri artabilir

Maske takmak, burun tıkanıklığı şikayetleri
Maske takmak, burun tıkanıklığı şikayetleri

Son zamanlarda ülkemizde artan maske kullanımı nedeniyle bazı sağlık sorunları veya şikayetleri diyelim, boy gösterebilir ve bu nedenle hastanelerde “doktor bey nefes alamıyorum, burnum tıkalı” şeklinde kuyruklar oluşabilir. Bu normal midir?

Eğer kullanmış olduğunuz maske kaliteli bir şey değilse veya yüzünüze oturmuyorsa nefes alırken sizi zorlayabilir. Zaten iyi bir maskenin hiç bir şekilde hava geçirmemesi gerekiyor da bakmayın, sırf maske takmak için veya riski hafifletmek amacıyla maliyeti düşük olan maskeler kullanılıyor. Bu da beraberinde bazı sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir.

Çok önemli bir problem olmayan bu durum için insanların biraz daha fedakarlık yapması gerekiyor. Evet, kolay değil. Evet, maske takmak belki de dünyanın en sorunlu işlerinden biridir. Unutmamak gerekir ki dışarıda, dünya genelinde yarım milyondan fazla kişinin ölmesine neden olan bir virüs dolaşmaktadır.

Yapmanız gereken şey ya biraz pahalı olsa da kaliteli bir maske satın almak -filmlerde gördüğümüz, iki kenarından da hava temizleme filtresi bulunan maskeler- ya da mecbur değilsek, eğlence maksatlı dışarıda dolaşmamak.

Yakup Kaplan / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Maske kullanımı ile burun tıkanıklığı şikayetleri artabilir
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!