Ayasofya’da namaz kılmak istiyorsan fotoğrafa yorum yap!

Ayasofya'da namaz kılmak istiyorsan bu fotoğrafın altına yorum yap..
Ayasofya'da namaz kılmak istiyorsan bu fotoğrafın altına yorum yap..

Şanlıurfa’nın Eyyübiye belediyesi başkanı Mehmet Kuş, twitter hesabından paylaştığı bir haberle Ayasofya’nın camii olması şerefine çekiliş yapacağını açıkladı. Yaptığı duyuruda paylaşmış olduğu fotoğrafın altına yorum yapacak olanlar arasında yapılacak olan çekilişle 50 kişiyi 24 Temmuz 2020’de İstanbul’a götüreceklerini ifade etti.

Ayasofya yeniden camii oldu

Geçtiğimiz gün Danıştay tarihi bir karara imza atarak 86 yıldır müze olarak duran, sadece bir bölümü cuma namazlarında açılan Ayasofya’nın artık müze olarak değil, Camii olarak ibadete açılmasını onayladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akşam, saat 9’a yakın yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında verdiği bu haber üzerine İstanbul’da yaşayan birçok vatandaş Ayasofya önüne giderek nöbet tutmaya başladı.

Alınan bu karar sonrası birçok il ve ilçe belediye başkanları seferler düzenleyerek Ayasofya’nın açılışı için İstanbul’a gitmek isteyenlere yardımcı olmak istedi. Bu isimlerden bir tanesi de Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi başkanı Mehmet Kuş’tur.

Ayasofya’da Namaz Vakti

Başkan Kuş, twitter hesabından Ayasofya fotoğrafını paylaşarak “bu resmin altına yorum yapan kişiler arasında yapılacak çekilişle 50 kişiyi Ayasofya’ya namaz kılmaya götüreceğini” ifade etti. İşte Mehmet Kuş’un yaptığı o paylaşım:

Mehmet Kuş'tan Ayasofya'da namaz kılma hediyesi
Mehmet Kuş’tan Ayasofya’da namaz kılma hediyesi

Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada şu anda Ayasofya’nın tadilatta olduğu, vatandaşların açılışa kadar Ayasofya’ya gitmemeleri ve yoğunluk yapmamaları noktasında uyardı.

Yakup Kaplan / Jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ayasofya’da namaz kılmak istiyorsan fotoğrafa yorum yap!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!