İshale ne iyi gelir? İshal nasıl geçer? Bitkisel çözüm

ishal neden olur bitkisel çözüm önerileri
ishal neden olur bitkisel çözüm önerileri

Bir insan neden ishal olur? İshale ne iyi gelir? Bir kişi ishal olduğunda nasıl geçer? Bu ve benzeri soruların cevaplarını editörlerimizden Sare Türk sizler için araştırdı. İşte ishale iyi gelen bitkisel çözüm önerileri..

Bir insan neden ishal olur?

İshal olarak adlandırılan hastalık, tüm yaş gruplarında görülen hastalıklardan birisidir. İshalin ana nedeni ise soğuk algınlığı olarak bilinmektedir. Lakin ishalin farklı nedenleri de olabilir. Olası gıda zehirlenmesi yaşıyorsanız da ishal olabilirsiniz.

Herkeste ve her yaştaki insanlarda görülen bu durumu bazılarımız sürekli yaşayabiliyoruz. Peki ishal neden oluşur, İshal nasıl geçer, ishale ne iyi gelir? Gelin hep birlikte ishal hakkında birçok bilgiyi öğrenelim.

İshal ve beraberinde getirdiği sorunlar oldukça büyük ağrılara sebebiyet verebilmektedir. Bunu yanı sıra ishalin oluşumunun en net nedeni su ve elektrolit kaybıdır.

İshal hastalığında bağırsaklar süzmesi gereken sıvıyı alamaz böylelikle direk olarak vücuttan atılır. İshal sebebiyle su kaybının telafi edilmesi için oldukça fazla su içme isteği yaşanılabilir.

Vücudun sıvı dengesini sağlayın

Vücudun sıvı gereksinim dengesi bozulduğu zaman dehidrasyon oluşabilir. İshal önlenmek istenirken oldukça fazla su içmek dehidrasyon yaratacağından, kişinin ölümüne sebebiyet verebilir.

İshal sebebiyle ölen insanların birçoğu sağlığı orta derecede ishale sahipken, ishal tedavisi aşamasında bireye fazla su takviyesi yapılmasından kaynaklanmaktadır.

İshal, birçok kişide genelde gaz olarak adlandırılan karın şişkinliği, karın basıncına sahip olan gevşek dışkıların vücuttan atılmasına edilmektedir.

Öte yandan ishal hastalığı geçiriyorsanız bunun yanında ateş, dehidrasyon, baş ve karın ağrısı, uyuklama, rektal kanama veya kusma durumları da oluşuyorsa bir doktora görünmenizde fayda var.

Hamile veya altta yatan tıbbi durumlara sahip olan bireylerinde kesinlikle bir doktor ile iletişime geçmesi gerekir. İshalin tedavisi doğal yiyecekler ve ilaç iğne tedavisi ile de çözülebilmektedir.

İshale iyi gelen bitkisel öneriler

  • Muz
  • Pirinç
  • Elma Püresi
  • Tost

İshal hastalığın yaşıyorsanız; muz pirinç, elma püresi, tost gibi yiyecekler tüketebilirsiniz. Böylelikle hastalığın süresini kısaltabilirsiniz. Çoğu ishal türü virüs ve bakteri tarafından oluştuğu için en fazla 4 gün içerisinde iyileşirsiniz. Eğer belirtilen süreler içerisinde hala bir değişim göremiyorsanız. İshalin altında farklı sebepler olabilir bu durumda bir doktora görünmenizde fayda var.

Zehirlenme de ishale neden olabilir

Son olarak ishalin nedenleri arasında zehirlenme durumları da olabilir. Bu sebeple, bir ishal durumu ile karşı karşıyaysanız doktora görünmeyi ihmal etmeyin.

Sare Türk / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
İshale ne iyi gelir? İshal nasıl geçer? Bitkisel çözüm
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!