Son 9 yıl içinde 104 bin çocuk Türkiye’de kayboldu

Öğretim görevlisi barış tuncer
Öğretim görevlisi barış tuncer

Son birkaç gündür sosyal medyada Amerika’lı bir e-ticaret sitesinde çocuk kaçakçılığı yapıldığına dair çıkan iddiaların ardından Altınbaş Üniversitesi’nin Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri biriminde görev yapan Barış Tuncer Türkiye’de son 9 yıl içerisinde kaybolan çocuk sayıları ile alakalı verileri paylaştı.

Öğretim görevlisi Barış Tuncer insan ticaretinin yüzde 28’nin çocuklardan oluştmaktadır, bu da avrupa ülkelerinde, türkiye de dahil yıllık yaklaşık 250 bin çocuğun kaybolduğu anlamına geliyor.

HER GÜN 32 ÇOCUK KAYBOLUYOR

Türkiye’de son 9 yılda artan çocuk kayıpları ile alakalı da veri paylaşan Tuncer, TÜİK’ten alınan verilere göre çocuk kayıplarının bu süre zarfında 3 kat artarak toplamda 104 bin 531 olarak ifade etti. Bu da yıllık ortalama olarak 10 bin, günlük 32 çocuğun kaybolduğu anlamına gelmektedir.

Öğretim görevlisi Barış Tuncer, Türkiye ve diğer ülkelerde çocukların sömürüye daha açık olduğunu söyledi. Özellikle mülteci, göçmen ve yerlerinden, yurtlarından edinmiş kişilerin insan ticaretinde daha büyük bir hedef olduğunu ,bunları kandırmanın daha kolay olduğunu söyledi.

Ya savaştan yahut gördüğü şiddetten kaçan insanların, daha iyi bir eğitim alma hayaliyle başka yerlere gitmek isteyen kimselerin yerlerini, yurtlarını terk ettiklerinde insan ticareti yapan kişilerin şiddetin, engellemelerine, baskılarına maruz kalmaktadırlar.

ÇOĞUNLUK KIZ ÇOCUKLARI OLUYOR

Genel olarak insan ticaretinde borç esareti, tehdit veya psikolojik baskı daha fazla kullanılmaktadır. Özellikle de kız çocuklarında aile tehditi veya psikolojik şiddetle başka yerlere götürülüp s*ks işçisi olarak çalışmya zorlandıkları, kimlikleri ellerinden alındığından mahkum edildikleri bilinmektedir.

MESUT ÇELİK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Son 9 yıl içinde 104 bin çocuk Türkiye’de kayboldu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!