Diyabet hastası olması onun Türkiye birincisi olmasına engel olmadı

Ömer Arda Aydın LGS 2020 birincisi
Ömer Arda Aydın LGS 2020 birincisi

İstanbul’daki BİLFEN özel okullarında okuyan Ömer Arda Aydın isimli 14 yaşındaki genç, 2020 yılında yapılan LGS’ye girdi ve tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan aldı. Türkiye birincisi olan Ömer Arda Aydın için diyabet hastası olduğu için yapamazsın demişlerdi ancak o hiç kimseyi dinlemeyerek derslerini çalıştı, birinci oldu.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Toplamda 181 birincinin olduğu Türkiye LGS 2020’de bir tanesi de Ömer oldu. Ömer Arda’ya 8 yaşındayken diyabet tip 1 tanısı konuldu. Tam bir futbol meraklısı olan 14 yaşındaki genç arkadaşımız hastalığından dolayı futbol oynayamayacağı ancak egzersiz yapabileceği söylenmişti. O pes etmedi. Düzenli bir şekilde ilaçlarını aldı, şeker seviyesini sürekli kontrol ettirdi ve her gün düzenli olarak futbol antremanı yapmaya devam etti.

Şimdilerde Türkiye birincisi olan Ömer Arda Aydın, üniversiteyi kazandığı zaman bir çok kişinin tercih etmek istediği TIP ya da Mühendislik bölümlerine gitmek istemiyor. Onun hayali, büyüdüğü zaman Futbol ile alakalı bir bölüme gidip, bu alanda uzmanlaşmaktır.

SEN FUTBOL OYNAYAMAZSIN DEDİLER

Kendisi ile alakalı soruları yanıtlayan Ömer arda Aydın, kendisine sürekli çevresindeki insanların hasta olduğu için top oynamayacağını söylediklerini ancak düzenli olarak ilaçlarını aldığı için buna engel bir şey olmadığını söylüyor. Tip 1 diyabet hastalığının zor bir hastalık olmadığını söyleyen genç şampiyon ilaçları düzenli ve zamanında aldıktan sonra hiç bir problem olmamaktadır ifadelerini kullandı.

DİYABET HASTALIĞI ENGEL DEĞİLDİR

Ailelere ve çocuklara bir tavsiyede bulunan Aydın, hasta olduklarını yeni öğrenen kişilerin hayatlarını zindana çevirmesine gerek yok, onlara da spor yapamazsın, şunları yiyemezsin veya içemezsin diyeceklerdir ancak onlara tavsiyem iyi bir dsiplin ve düzenli ilaç alımı ile dengeyi sağlamaktır. Şimdilerde ben her şeyi yiyebiliyorum, içebiliyorum ve bana yamazsın denilen her şeyi yapabiliyorum. Yeter ki düzenli olarak ilaçlarınızı alın, kontrollerinizi yaptırın. Diyabet hastalığı bir engel değildir.

MESUT ÇELİK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Diyabet hastası olması onun Türkiye birincisi olmasına engel olmadı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!