Beslenme noktalarında sokak hayvanlarına yemek verildi

Sokak hayvanları öğrenci yardım besleme

Sokak hayvanlarının, beslenme noktalarında beslenmesi projesi ortaokul öğrencisi Zeynep Nur Arslan’ın fikriydi. Sokak hayvanlarını sürekli besleyen Zeynep’in aklına fikir yine bir sokak hayvanına yiyecek verdiği zaman geldi. Sonra konuyu arkadaşlarına ve öğetmenlerine de anlatınca kampanya büyüdü ve şehir geneline yayıldı.

OKUL VE BELEDİYE BİRLİKTE ÇALIŞTI

Okul yönetiminin girişimi ve Başakşehir Belediyesi’nin desteği ile toplamda 20 kişilik bir öğrenci grubu Şamlar mahallesinde sokak hayvanlarının beslenebilmeleri için özel yerler hazırladılar. Daha önce İstanbul’un değişik bölgelerinde de benzer projeler yapılmıştı.

Birçok kişi gönüllü olarak hayvan besleme noktalarına giderek hayvanları nasıl besleyeceklerini öğrendikten sonra onlara yemlerini vererek izlemeye başladı. Zaten öğrencilerden bazıları bu işlemi sürekli yaptığından ne yapacaklarını biliyordu. Diğerlerine de görevliler hayvanlara nasıl yem verilmesi gerektiğini anlatarak, yardımcı oldular.

ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILIYORUZ

Türk dili ve edebiyat öğretmeni olan Feride Taşkan Başakşehir Belediyesi’ne destek olduklarından dolayı teşekkür ederken amaçlarının öğrencilere hayvan sevgiis aşılamak olduğunu ve böylelikle bu tarz etkinliklerle öğrenciler hayvanlara karşı daha hassas olmaya başladılar ifadelerini kullandı.

HAYVANLARDA ÇEŞİTLİ HASTALIKLAR GÖRÜNEBİLİR

Sokak hayvanları, dışarıda buldukları yiyecekleri yediklerinde deri hastalıklarının çok görüldüğü Başakşehir Belediyesi’nin hayvan rehabilitasyon merkezi koordinatörü Yunus Kanlı tarafından belirtildi. Bu nedenle hayvan besleme barınakları oluşturarak düzenli ve dengeli bir şekilde hayvanların beslenmesine ve doğaya katkı sağlanmaktadır. Hem insanlar için değişik bir aktivite oluyor, stres dağıtıyorlar hem de çeşitli hayvanlar düzenli bir şekilde beslenmiş oluyor.

MURAT KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Beslenme noktalarında sokak hayvanlarına yemek verildi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!