Netflix Türkiye kapanacak iddiası sosyal medyada olay oldu

son dakika netflix türkiye rtük kararı kapanıyor mu?
son dakika netflix türkiye haberleri

Netflix, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir birinden ilginç projelere imza attı. Son zamanlarda Cumhurbaşkaın Erdoğan’ın Netflix ile alakalı söylediği sözler ve olayın perde arkasında yaşanan gelişmeler Netflix’in Türkiye’den çekileceği iddialarını alevlendirdi.

FATİH ALTAYLI KÖŞESİNDEN ELEŞTİRDİ

Fatih Altaylı, bugün yazdığı köşesinde Netflix’in Türkiye’den ayrılabileceğini iddia etti. Hükümetin eşcinsellik konulu dizilerinin Türkiye’de yayınlanmasının yasaklanmasını istemesi ve Netflix’in de buna sıcak bakmaması nedeniyle yakın bir tarihte Netflix, Türkiye’deki yayın anlaşmalarını iptal ederek, piyasadan çekilebilir. Fatih Altaylı bugünkü köşesinde şu ifadelere yer verdi:

Bu kez bu saldırıyı düzenleyen ise RTÜK. O saldırı da şu: Türk dizilerini uluslararası alanda engellemek, yurt dışına dizi ihracatını durdurmak, Netflix, Amazon Prime gibi global platformların Türkiye’ye dizi yaptırmasının önüne geçmek…

Fatih Altaylı ayrıca Netflix’in Türk bir yapımcı firmaya bir dizi yapması için anlaşma yaptığı, oyuncuların belirlendiği, paraların ödendiği ve her şeyin hazır olmasına rağmen RTÜK’ten gelen bir kararla dizinin yayınlanmayacağının belirtilmesi ile birlikte bütün proje iptal edildi ifadelerini de kullandı.

CÜNEYT ÖZDEMİR: TÜRKİYE İLK OLABİLİR

Cüneyt Özdemir, netflix türkiye programlarını iptal etti
Cüneyt Özdemir, netflix türkiye programlarını iptal etti

Bunun üzerine Cüneyt Özdemir’in de twitter hesabından Netflix Türkiye ile alakalı olarak söylediği sözler ise sosyal medyada konunun büyük bir tartışmaya dönüşmesine neden oldu. Cüneyt Özdemir şu ifadeleri kullandı:

Son Dakika; Netflix ve Ak Parti arasındaki pazarlık restleşmeyle bitti. Ak Partinin eşcinsellik sansürüne Netflix rest çekti. Türkiye’de dizi çekimlerini durdurdu. Sansürü kabul etmedi. Dünyada Netflix’i yasaklayan ilk ve tek ülke Türkiye mi olacak?

Netflix Türkiye kapanacak mı yorumları

Konuyla alakalı olarak binlerce kişi Twitter ve diğer sosyal medya hesaplarından yorum yaparak hem alınacak karar tepki gösterdi hem de destek verdi. İşte o yorumlardan bazıları..

Netflix Türkiye kapanacak mı yorumları
Netflix Türkiye kapanacak mı yorumları

Konuyla alakalı siz de düşüncelerinizi sayfanın altında bulunan yorum alanından paylaşarak, düşüncelerinizi daha fazla insana ulaştırabilirsiniz.

Netflix Türkiye kapanıyor sosyal medya yorumları
Netflix Türkiye kapanıyor sosyal medya yorumları

ZEYNEP KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Netflix Türkiye kapanacak iddiası sosyal medyada olay oldu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!