TTK Başkanı Ahmet Yaramış’a bir tepki de İbrahim Kalın’dan geldi

ibrahim kalın ttk başkanı ahmet yaramış tepki
ibrahim kalın ttk başkanı ahmet yaramış tepki

Geçtiğimiz günlerde Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ın, hapishanede olup da pişmanlık duyan kişiler ile alakalı söylediği sözlere AKP cenahında tepkiler gelmeye devam ediyor. Önceki gün Mehmet Metiner’in sert tepkisi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk’te bir programa katılarak Mehmet Metiner’e kurumuna söz ettirmem diyerek tepkisini gösterdi.

DAHA DİKKATLİ OLMAK GEREKİR

Bugün ise NTV’de yayınlanan bir programa konuk olan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, TTK başkanı Ahmet Yaramış ile alakalı eleştiride bulundu.  Programda kendisine sorulan Ahmet Yaramış sorusu ile alakalı olarak, sonradan yaptığı başka bir açıklamayla sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtmiş olduğunu ancak yine de böyle bir dönemde, özellikle 15 Temmuz’un 4. yılında hassas bir konu hakkında bu şekilde açıklamakarın doğru olmayacağını söyledi.

AHMET YARAMIŞ İSTİFA EDECEK Mİ?

Ahmet Yaramış’ın istifa edip etmeyeceği veya görevden alınıp alınmayacağı sorusu ile alakalı olarak da henüz böyle bir değerlendirmenin olmadığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla alakalı bir değerlendirme yapmasında fayda olacağını düşündüğünü söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KARARINI İLETİRİZ

Olumlu veya olumsuz bir şey söyleyemeyeceğini söyleyen İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla alakalı bir kararı olursa şayet kendisine iletileceğini de hatırlatarak sözlerini noktaladı.

YAKUP KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
TTK Başkanı Ahmet Yaramış’a bir tepki de İbrahim Kalın’dan geldi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!