RTÜK’e Şikayet nasıl yapılır? RTÜK şikayetleri nereye yapılır?

RTÜK şikayetleri nereye yapılır?
RTÜK şikayetleri nereye yapılır?

RTÜK şikayet & öneri sayfası – Radyo ve Televizyon Kurulu (RTÜK), yayınlanan programlar, diziler, haberler veya reklamlarla alakalı olarak sizden gelen şikayetleri & önerileri değerlendirmektedir. Eğer RTÜK’e nasıl şikayet edileceğinden emin değilseniz bu haberimiz işinize yarayabilir. Yapmanız gereken aşağıdaki yöntemlerden biriyle iletişim sağlamaktır.

RTÜK’e şikayet göndermenin birkaç yolu vardır. Bunlar Telefon ile arama, e-devlet üzerinden rtük şikayet formu doldurma, telefon uygulamaları ile şikayet yazma veya elektronik form doldurarak mail göndermektir.  Aşağıda hangi site üzerinden veya telefon numarası ile dizi, haber programı veya diğer yayınlar ile alakalı şikayet & önerileri paylaşacağınızı öğreneceksiniz. >> Dizi şikayetleri nereye yapılır?

RTÜK’E ŞİKAYET GÖNDERME YÖNTEMLERİ

  1. RTÜK Çağrı merkezini arayarak şikayet yapma
  2. RTÜK telefon uygulamaları ile şikayetleri gönderme
  3. E-devlet üzerinden kimlik bilgilerinizle şikayet yazma
  4. Elektronik form doldurarak şikayet & öneri gönderme
  5. Direkt RTÜK’ün sitesinden form doldurarak mail gönderme

Şimdi dilerseniz bu yöntemleri biraz açalım. Eğer çağrı merkezini aramak istiyorsanız telefonunuzdan direkt olarak 178 numarasını çevirerek RTÜK müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Veya 444 1 178 hattıyla da yine müşteri hizmetleri ile konuşarak şikayet bildirebilirsiniz.

Eğer yurtdışında yaşıyorsanız ve şikayetlerinizi RTÜK’e iletmek istiyorsanız (yaşadığınız ülkede kullandığınız GSM operatörü ekstra ücret yansıtabilir) o vakit +90 312 297 49 00 numarasını çevirerek yine yukarıda paylaştığımız müşteri hizmetlerinin yurtdışı temsilcisine ulaşabilirsiniz.

RTÜK MOBİL UYGULAMALARI KULLANIN

Cep telefonunuzdan RTÜK’e ait mobil uygulamaları indirerek kullanabilirsiniz. Buradan birçok özelliği kısa yoldan kullanabiliyorsunuz. Bunlardan bir tanesi de rtük şikayet yazma özelliğidir.

Hem IOS hem de Android işletim sistemleri için kullanabileceğiniz uygulamaları AppStore veya PlayStore üzerinden indirebiliyorsunuz. Hemen IOS uygulama için BURAYA, Android uygulama içinde BURAYA tıklayınız.

RTÜK SİTESİNDEN ŞİKAYET YAZMA

RTÜK şikayetleri nereye yapılır?
RTÜK şikayetleri nereye yapılır?

Dilerseniz de radyo ve televizyon kurumuna ait internet sitesi üzerinden de şikayet & önerileri paylaşabiliyorsunuz. Kişisel bilgilerinizi belirtmek zorunda değilsiniz. Kırmızı yıldız ile belirtilen yerleri doldurmanız yeterlidir. Yani T.C. kimlik numarası ve adınız-soyadınız hariç diğer bilgileri girmeniz gerekiyor.

Bu yöntemi kullanarak şikayetlerinizi dile getirmek istiyorsanız hemen ŞURAYA tıklayarak, ilgili site üzerinden şiakyetleri dile getirebilirsiniz.

JODD HABER’E ŞiKAYET YAZMA

Eğer yukarıdaki yöntemlerden birini kullanarak şikayetlerinizi dile getirdiyseniz, son olarak başka insanların da diziler, haberler, programlar, yarışmalar veya şikayet ettiğiniz yayın ile alakalı bilgi sahibi olması için Jodd Haber’e de birkaç cümle ile rahatsız olduğunuz konuyu dile getirebilirsiniz.

Hemen bir şikayet yazmak istiyorsanız tıklayınız >> ŞİKAYET YAZMAK İSTİYORUM

ZEYNEP KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
RTÜK’e Şikayet nasıl yapılır? RTÜK şikayetleri nereye yapılır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!