Doğal ve bitkisel saç uzatma yolları; Lavanta, elma sirkesi, marul..

doğal saç uzatma yolları
doğal saç uzatma yolları

Saçlarımızı uzatmak için genellikle kozmetik ürünlerine başvururuz. Lakin kozmetik ürünler saçın kırılmasına sebebiyet verebilmektedir. Bunun yanında doğal besinler yardımıyla saçınızı hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzatabilmenizde mümkün.

MARUL KÜRÜ İLE SAÇ UZATMA

Marul kürü ile saçlarınızı uzatmak için birkaç farklı malzemeye ihtiyacınız vardır. Bununla beraber saçlarınız için iyi bir sonuç alabilmek için tüm malzemeleri doğru oranlarda kullanmanız önerilir.

1 tane dilimlenmiş turp ile beraber 4 yaprak marulu 1 litre kadar suyun içerisine ekleyin daha sonrasında elinizdeki karşımı kaynayana kadar ısıtın. Son olarak elinizde bulunan sıcak karışımı süzerek saçlarınıza sürün. Ortalama 1 saat kadar beklettiğiniz saçınızda ki kürü bol su ile durulayabilirsiniz. Marulun içerisinde bulunan E vitamini saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlayacaktır.

BADEM YAĞI İLE SAÇ UZATMA

Eczanelerden ve aktarlardan bulabileceğiniz tatlı badem yağını saçlarınızı daha hızlı uzatmak için kullanabilirsiniz. Badem yağını sarımsak yağı ile beraber bir kabın içerisinde karıştırarak sinemaki otunu 1 su bardağı kadar kaynamış suda beklettikten sonra bu karışıma ekleyip saçlarınıza masaj yaparak sürmeniz saçlarınız için büyük ölçüde fayda sağlar.

ELMA SİRKESİ İLE SAÇ UZATMA

2 bardak kadar suyun içerisinde kekik kaynattıktan sonra içerisine bir tutam biberiye, 2 çorba kaşığı ölçüde zeytin yağı ve bununla beraber 1 çay bardağı kadar elma sirkesi eklenir. Elde edilen bu karşımı 45 dakika kadar saçınızda beklettikten sonra saçlarınızı bol suyla durulayın. Böylelikle saçlarınızı güçlendirmiş olacak ve saç köklerinizi yenilemiş olacaksınız. Malzemelerin içerisinde bulunan onlarca vitamin ve mineral saçlarınız için büyük ölçüde fark yaratacaktır.

LAVANTA İLE SAÇ UZATMA

Kaynamış olan suyun içerisine lavanta eklenir. Daha sonrasında eklenmiş olan lavanta demlenmeye bırakılır. İşlemler tamamlandıktan sonra lavantanın içerisindeki demlenmiş suyu saçlarınız için durulama suyu olarak kullanılabilir. Banyodan çıkarken en son bu suyu kullanmanız gerekmektedir.

Sizlere vermiş olduğumuz bu kür tariflerini hafta 2 defa kullanmanız cilt ve saç sağlığınız için ideal oranda yenileme sağlayacaktır. Öte yandan kürlerin içerisine kullanacağınız malzemeleri doğru oranda ve olabildiğince doğal olarak kullanmalısınız.

SARE TÜRK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Doğal ve bitkisel saç uzatma yolları; Lavanta, elma sirkesi, marul..
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!